Головна » 2017 » Липень » 27 » 20 гривень і ви в музеї під землею: журналісти ICTV порадили українцям відвідати печери Борщівщини

20 гривень і ви в музеї під землею: журналісти ICTV порадили українцям відвідати печери Борщівщини

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1498
Тернопільщина пронизана глибокими кам’яними лабіринтами – гіпсовими печерами. Більшість із них утворились мільйони років тому. Тоді, коли народжувались наші Карпати.

Темрява, ідеально чисте повітря, різнобарвні кристали. Печери Тернопільщини за своєю красою й унікальністю не мають аналогів у всьому світі.

Вертеба – печера варта вашої уваги. Пересуватися в ній простіше та й знайти не складно. Орієнтир село Більче-Золоте. На в’їзді великий показник. 2 кілометри по не дуже приємній дорозі і ви біля однієї з найбільших в Європі гіпсової печери.

Ця печера – музей під землею. Знайдені тут керамічний посуд, знаряддя праці, і прикраси належать трипільцям.

Під час годинної екскурсії, яку проводив журналістам особисто керівник Борщівського краєзнавчого музею та археолог Михайло Сохацький, лишень за 20 гривень ви дізнаєтесь, як прадавні люди готували їжу, у що одягалися та у кого вірували.

Краще поселитися в місті Борщів. У райцентрі є два готелі. Двохмісний стандарт коштує 260 гривень. Тут є душ туалет, два ліжка, гаряча вода.




Джерело: ictv
Переглядів: 1498


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: