Головна » 2020 » Січень » 23 » 4 чи 5: скільки ОТГ залишиться в Борщівському районі?

4 чи 5: скільки ОТГ залишиться в Борщівському районі?

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 2
Переглядів: 1962
У Міністерстві розвитку громад та територій України відбулися консультації зі створення Перспективного плану формування територій громад Тернопільської області, який ляже в основу проєкту Закону «Про адміністративно-територіальний устрій».

Як повідомляють у Тернопільському регіональному відділенні Асоціації міст України, вже розглядався варіант поділу Тернопільщини на 61 ОТГ.

Редакції "Звістки" вдалось поспілкуватись з виконавчим директором Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігорем Гірчаком, який відверто розповів, що процес децентралізації доволі непростий і попереду на керівників громад та очільників Борщівського району чекають консультації.

За словами Ігоря Герчака, у Борщівському районі можуть бути різні конфігурації і усе залежить від того, як пройдуть консультації з представниками району.

Крім того, наш співрозмовник відзначив, що питання ліквідації Більче-Золотецької об'єднаної територіальної громади, про що говорили кілька місяців тому, сьогодні зняте з порядку денного. Більче-Золотецька ОТГ є в Перспективному плані і, скоріш за все, залишиться.

Єдиною об'єднаною громадою в межах Борщівського району, яка може зникнути з адміністративної карти Борщівщини, є Озерянська ОТГ. У випадку, якщо громада не зуміє підсилити себе іншими населеними пунктами, її подальше функціонування під питанням.
Переглядів: 1962


Коментарі

0
2 Даник Дурень і пияк   [Материал]
Ти скалецький пияку, коли вже навчишся користуватись технікою і писати нормальні коменти, тебе ніфіга не поняти нормальним людям!!!

0
1 Даник Михайло   [Материал]
Оскільки Тема ця - СТВОРЕННЯ ОТГ - на часі, є БОЛЮЧОЮ для МАЛИХ, та й більших сільрад, ще "не об'єднаних ", а на сторінках цієї "Звістки" - відсутня МОЖЛИВІСТЬ простій Людині ЩОСЬ Коментувати - зверніться до того шеф-редактора тернопільського електронного часопису "Провсе" добродія ) принципово не вживаю "пана" ), щоб уже накінець відкрив ОКРЕМУ РУБРИКУ з назвою "ОТГ і Громади"... Їй Богу, Хлопці - "засновники" тих електронних газет - Мені аж дивно - НА КОГО Ви Працюєте ??

Имя *:
Email *:
Код *: