Головна » 2017 » Вересень » 29 » 7-річна шахістка з Борщева Діана Скорохід вражає своєю майстерністю

7-річна шахістка з Борщева Діана Скорохід вражає своєю майстерністю

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1559
Щонеділі юні борщівські шахісти грають в шахи, вдосконалюючи щоразу свою майстерність, вміння та навички. За будь-якої погоди старші та молодші хлопчики та дівчатка змагаються за перемогу в тренувальних турнірах в приміщенні читального залу районної бібліотеки.
Та турнір 24 вересня був дещо незвичним і цікавим, особливо для наймолодших учасників шахового гуртка. В той час, як старші шахісти змагались за швейцарською системою, для молодших було проведено сеанс одночасної гри в шахи, розповів Ігор Багрій.

Сеанс одночасної гри – неабияке випробування для будь-якого шахіста, та й проводять його, зазвичай, найдосвідченіші, титуловані професіонали шахової справи.

Вперше з таким складним завданням справилась 7-річна Діана Скорохід, учениця 2 класу Борщівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів №3 – гімназія ім. Р.Андріяшика», яка, граючи в шахи менше року, вже досягла хороших результатів у цій складній грі. Дівчинка талановита, працьовита та наполеглива, тому неодноразово здобувала перемогу в місцевих та районних шахових турнірах. Її бажання вчитися, грати, впевнено йти до своєї мети має стати прикладом для однолітків та усіх дітей, які мріють стати шахістами.

Тому саме їй було доручено провести сеанс одночасної шахової гри для дітей. Щоб зіграти одночасно 11 партій (а суперників було саме 11), маленькій Діанці довелось активізувати всю увагу, логічне мислення, запам’ятати позиції фігур на усіх 11 шахівницях та обдумати власну стратегію проти кожного суперника.

Результат виявився приголомшливим: 11 впевнених перемог і жодної поразки! Справжній майстер-клас! Маленька шахістка ще раз продемонструвала, що грати в шахи можна у будь-якому віці, навіть в такому юному.

Коментуючи настільки вражаючі результати своїх юних вихованців, голова шахового клубу "Королівська фортеця" Ігор Багрій подякував за підтримку усім небайдужим, депутатам та заступнику голови Борщівської райради Андрію Русенку за прийняту ними програму розвитку шахів у Борщівському районі, котра, як видно, дає чудові результати.

Переглядів: 1559


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: