Головна » 2022 » Січень » 31 » 7 років без Героя: річниця вшанування пам'яті Михайла Григоришина

7 років без Героя: річниця вшанування пам'яті Михайла Григоришина

27.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 871
Герої не вмирають, поки пам'ять про них живе в наших серцях...

31 січня 2015 загинув український військовий, солдат 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону, славетний та відважний син Борщівщини - Михайло Григоришин.

24-річний уродженець села Панівці залишив вдома батьків та молодшу сестру Аліну, щоб захищати рідну землю від московського окупанта та звільнити Україну від ворога.

31 січня співслужбовці бачили, як під час обстрілу поблизу Чорнухиного, Михайло впав, але до нього не можна було дістатися через бойові дії.

Тільки за кілька місяців волонтерам і близьким загиблого Героя вдалось повернути Михайла до рідного дому. Траурну процесію зустрічали тисячі людей з квітами і запаленими свічками, стоячи навколішках і плачучи. Борщівщина прощалась зі своїм вірним сином, з тим, хто віддав своє життя за кращу долю і волю свого народу.

Указом Президента України № 108/2015 від 26 лютого 2015 року, "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно)

Переглядів: 871


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: