Головна » 2016 » Жовтень » 14 » 91-річна бабуся з Борщівського району нарешті отримає статус ветерана УПА

91-річна бабуся з Борщівського району нарешті отримає статус ветерана УПА

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1096
Багато років минуло з тих буремних часів запеклої боротьби українського народу проти окупантів та катів, які невблаганно нищили Україну та усе українське, залишали після себе суцільну руїну і попелище. Мільйони українців стали жертвами польської і гітлерівської навали, ще більше було знищено радянським режимом.

Однією з жертв біснуватих загарбників та їх прибіжчиків з числа "стрибків" стала уродженка села Бабинці Чуль-Дребот Анастасія Федорівна. Ще дівчиною вона була зв'язковою УПА, допомагала хлопцям та дівчатам боронити рідний край від ворога. Народжена в 1925 році, вона в 21-річному віці потрапляє в лапи загарбників та наступних 9 років проведе в заслані.

Тільки у 1963 році її реабілітують. І от цими днями, через майже 70 років після її арешту, Анастасія Федорівна нарешті отримає статус ветерана УПА.

13 жовтня в райдержадміністрації засідала комісія з питань визначення статусу ветеранів ОУН, УПА, очолювана заступником голови Миколою Будзінським. Ознайомившись з документами та свідченнями, пакет усіх документів на визначення статусу ветерана ОУН, УПА передано в Тернопільську облдержадміністрацію для подальшого погодження.
Переглядів: 1096


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: