Головна » 2019 » Травень » 10 » Активіст з Борщева, який виступив проти роздачі землі, "забув" про власні величезні земельні наділи?

Активіст з Борщева, який виступив проти роздачі землі, "забув" про власні величезні земельні наділи?

24.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2418
Сьогодні, 10 травня, в Борщеві мала відбутись сесія міської ради, на яку представники громадянського суспільства закликали прийти звичайних людей, щоб не дати поділити борщівську землю. Автором скандального допису, який наробив чимало галасу, став адвокат Андрій Присяжний.

В своєму дописі Андрій вказує на те, що сьогодні в черговий раз за «попередньою змовою з корисливих мотивів» депутати хочуть «поділити» землю. Одночасно він вказує, що право отримати земельну ділянку громадянам гарантоване законом України, однак чомусь, за словами адвоката, скористатися ним вдається не всім.

І з цим твердженням редакція "Звістки" згідна повністю. Далеко не всім вдається отримати омріяну землю. А от самому Андрію Присяжному з цим дивовижним чином пощастило.

Кілька років тому, в час, коли на Сході України тривали кровопролитні бої, сам Андрій отримав 2 гектари землі в селі Бурдяківці, неподалік від мальовничої річки Збруч. В цьому самому масиві земельну ділянку такою ж площею отримала і донька його тестя Ярослава Пікуля. Тільки про наявність таких великих земельних наділів чомусь ні сам автор скандального допису, ні його тесть, який звинуватив депутатів "в договорняку", не сказали.

При цьому ні Андрій, ні його родичка, не є учасниками бойових дій, але вони є родичами колишнього начальника реєстраційної служби Тернопільської області Ярослава Пікуля.

В своєму дописі Андрій Мар'янович, який є активним шанувальником грузинського прокурора Давида Сакварелідзе і на останніх виборах всіляко агітував за Володимира Зеленського, на якого значна частина суспільства покладає великі надії у питанні викорінення корупції, заявляє про повний «дерибан» землі громади, і то, тільки як не депутатам, то їх родичам, то сватам, то жінкам і тим, хто хоч якесь має відношення до влади. Одночасно з цим він переймається тим, чим представники громади будуть наповнювати бюджет, коли всю землю у власність повіддають.

Хотілося б дізнатись, як самому Андрію Присяжному та Галині Пікуль "пощастило" отримати по 2 гектари хорошої землі в одному з найбагатших сіл Борщівського району, коли значна частина атовців не має такої змоги? Чи отримання землі не стало наслідком "договорняків"? І якщо сам Андрій Мар'янович та його родичі отримали цю землю, невже інші люди не мають такого права?
Переглядів: 2418


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: