Головна » 2018 » Листопад » 18 » Активісти-екологи б'ють на сполох: на Борщівщині підприємство зливає у річку Збруч небезпечні відходи?

Активісти-екологи б'ють на сполох: на Борщівщині підприємство зливає у річку Збруч небезпечні відходи?

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2410
Одне з підприємств в Борщівському районі зливає у річку Збруч небезпечні відходи. Про це повідомили на сторінці Протидія корупції та моніторинг екології "Скеля".

— З року в рік одне і теж саме, нахабності фірми DöhlerGroup немає меж! Чергова порція відходів в річку Збруч після промивки обладнання фірми "ДІНТЕР УКРАЇНА СКАЛА" ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ДІНТЕР УКРАЇНА" дочірнє підприємство німецької фірми Döhler. Звертаємо увагу на те, що при промивці обладнання підприємство використовує гідроксид натрію (другий клас небезпеки) — йдеться у повідомленні.

Також активісти повідомили, що вирішується питання щодо проведення позапланової перевірки Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області для вжиття заходів та притягнення винних до відповідальності.



"Сморід жахливий , лиш півроку пройшло від попереднього зливу, і далі те саме.", - написав на власній сторінці місцевий активіст Ярослав Потурняк, який і оприлюднив дуже промовисті фото.






За словами Ярослава, останнє фото демонструє, наскільки значну кількість нечистот було одномоментно злито в річку.
Переглядів: 2410


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: