Головна » 2016 » Листопад » 19 » Активісти Скали-Подільської подали петицію про присвоєння місцевій школі імені Мирослава Старицького

Активісти Скали-Подільської подали петицію про присвоєння місцевій школі імені Мирослава Старицького

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1378
Активіст та учасник російсько-української війни Анатолій Дорож став ініціатором та автором електронної петиції про присвоєння Скала-Подільській ЗОШ 1-3 ст. імені Мирослава Старицького.

"Далекого 1999 року, під час святкування ювілею відомого співака, нашого земляка Мирослава (Скала) Старицького, тодішня влада обіцяла підняти питання про присвоєння школі його імені. Пізніше на фасаді школи встановили меморіальну табличку співаку, а перед школою - камінь, на місці майбутнього пам'ятника М. Старицькому. Однак нічого зроблено не було. Тому пропоную Скала-Подільській ТОГ ініціювати перед облрадою питання про присвоєння ЗОШ 1-3ст. смт Скала-Подільська імені Мирослава Старицького. Це буде наша дяка великому Артисту та виховуватиме у дітей любов до української пісні зокрема та культури етносу в цілому. " - написав в своїй петиції Анатолій Анатолійович.

Мирослав Старицький (Міро Скаля) - уродженець Скала-Подільської, оперний і камерний співак (тенор), педагог, громадський діяч.

Переглядів: 1378


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: