Головна » 2016 » Серпень » 5 » Активісти знову рятували Борщівський цукровий завод від знищення

Активісти знову рятували Борщівський цукровий завод від знищення

01.05.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1786
В той самий час, коли обласні чиновники не приховують радості і вихваляються початком модернізації Хоростківського цукрового заводу, на увесь світ розповідаючи про початку ремонтних робіт та подальшому запуску підприємства, колись процвітаючий та один з самих потужних заводів регіону може бути знищений цілком і повністю.

Борщівський цукровий завод простоює уже не перший рік, але увесь цей час люди продовжують вірити, що рано чи пізно ситуація зміниться і солодка патока знову потече по залізних артеріях підприємства. Але, як би не було гірко визнавати, шансів на це не так і багато. Особливо, якщо такою ж в'ялою та безхарактерною буде позиція місцевих чиновників.

Так от, кілька днів тому активістам вдалось попередити чергову спробу знищення рідного нам заводу, який свого часу входив до складу холдингу "Мрія", але згодом, коли у Гути почались серйозні проблеми з кредиторами, був зупинений і закритий.

2 серпня люди помітили на території заводу кількох молодиків та вантажівку, прибуття яких викликало цілком вмотивоване занепокоєння. І воно, дійсно, було не даремним.

Як з'ясувалось, хлопців відрядили в Борщів з Хоростківського цукрового заводу, щоб провести демонтаж деякого обладнання, для чого вони і озброїлись різаками та іншою технікою для знищення обладнання підприємства і подальшого вивезення.

Зрозумівши, що нічим добрим усе це не закінчиться, активісти викликали поліцію та заблокували непроханих гостей. Цим самим вони і завадили планам руйнівників. Невдовзі на місце прибули і місцеві керівники: очільниця райдержадміністрації Людмила Юзьків та голова райради Іван Кобилянський. І хоча чиновники обіцяли чимось допомогти, особливої надії на них прості громадяни давно не покладають, адже практика показала, а один з активістів і підтвердив, що приїздять вони тільки на 20 хвилин, щоб згодом знову зникнути в своїх кабінетах.

Як підтвердили останні події, Борщів досить легко і за лічені години може втратити стратегічний об'єкт, який свого часу забезпечував роботою 800 мешканців міста та оточуючих сіл, сплачував колосальні податки і годував сотні сімей. Адже варто закрити очі на приїзд ось таких візитерів, яких упіймали активісти, і усе саме потрібне для виробництва цукру обладнання буде вирізано і потрапить на інші заводи, які будуть щасливо та успішно працювати, даючи роботу чи то жителям Хоросткова, чи комусь іншому.

Переглядів: 1786


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: