Головна » 2017 » Серпень » 16 » Автор з Борщева повідав, як вижити в екстремальних умовах, чому не варто їсти слимаків і яка на смак гадюка

Автор з Борщева повідав, як вижити в екстремальних умовах, чому не варто їсти слимаків і яка на смак гадюка

10.05.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1678
Сьогодні ми запускаємо, на нашу думку, дуже цікавий та в деякій мірі особливо актуальний у наш час цикл публікацій поки що маловідомого, але в майбутньому, хочеться вірити, успішного автора - Мустафи Мерзи (псевдонім автора книги, - ред.).

Сам автор живе та працює в Борщеві, а тому ми по-особливому вболіваємо за успіх його починань.





Друзі!


Вашій увазі пропоную частину праці "Харчування партизанських загонів «О вкусной і здоровой піщє украінськіх партізан »". Вже три роки дана тема є гостроактуальною, але висвітлення її я не знаходив, як і серйозних матеріалів по організації партизанського руху (Резервної армії – загонів територіальної оборони). Те ж, що робиться, викликає глибокий сум: або спроба створити повноцінну військову частину (батальйони тероборони), або намагання купки друзів-ентузіастів проводити гурток початкової військової підготовки. В результаті нема ні фольксштурму, ні югославської општенародної одбрани.

Підготовки опору та партизанського руху нема як практично, так і теоретично, і методично.

Я спробував поверхово систематизувати дані по проблемі організації харчування. Дана проблема є на загальний погляд третьорядною, але в партизанці її роль сильно зростає.

Мустафа Мирза


БРАТИ НАШІ МЕНШІ


Білки(протеїни) є однією з основних складових їжі. Ніщо так не піднімає настрій і проганяє втому як кусень паруючого м'яса.

Яйця мурах. Маючи сито, просіяти частину мурашника, щоб відділити землю, промити водою для остаточної очистки – жарити чи варити.

Гусениці. Категорично заборонено їсти волохаті чи яскраво забарвлені гусениці-отруйні! Білі чи зелені гусениці проварити; якщо якась тонкошкіра особистість гидується - розтерти до пастоподібного стану. На цілині часто зустрічаються борозняки- гусениці травневих хрущів.

Хробаки (дощові черв'яки). Бажано проварити; не звертати увагу на вміст землі всередині.

Річкові мідії. Відділивши м'ясо, старанно промити його у воді. Присмак не найвищого ґатунку. Варимо та їмо при реальній нестачі інших продуктів.

Равлики (садові слимаки). Проварити 5-10 хв. у воді, вийняти з черепашки(хатки), відділити підошву від нутрощів –легко вдається. Смак шлунків молодих курят, якщо равлик вів здоровий спосіб життя.

Не допускається вживання в їжу слимаків без черепашки (слизень польовий) - мінімум сильна діарея і кілька днів лежачого режиму.

Коники та саранча. Мнєсо як мнєсо, через велику кількість паразитів старанно проварювати чи прожарювати.

Не їсти жуків з твердими крилами! (Не знаю чому, але колорадський жук не смакує нікому).

Павуки. Не захоплюйтеся – одного разу після шести з'їдених павуків середньої вгодованості годин дванадцять не ходив в туалет. Не пробували їсти павуків при розладі шлунка.

Гадюки та вужі. Відрізати голову, зняти шкіру як жіночу панчоху. Шкіра знімається аж до статевих органів, далі відріжте ножем – тих кілька сантиметрів хвостика вас не врятують. Викинути кишково-шлунковий тракт, промити, порізати на порційні куски. Краще зварити, бо на наших зміях м'яса мало. Якщо є яйці (їх може бути до двадцяти)- зварити окремо- досить приємний ні на що не подібний делікатес.

Жабка. Відрізати задні лапки і зняти шкіру як із вужика.

Ропуха. Зняти шкіру, викинути нутрощі,обов'язково знайти та викинути нирки. Варити. Без крайньої потреби не використовувати.

Щоб приснопити жабку чи ропуху – взяти за задні лапки і вдарити щосили спиною і задньою частиною голови об камінь чи дошку.

Миші. Можна повністю спекти на вугликах, але обов'язково викинути нутрощі перед їдою.

Щурі. Як і миші, можна вживати у їжу лише тоді, якщо вони живуть не ближче 1км від населеного пункту чи смітника. Шкіру здерти, нутрощі викинути, намагатися їх не пошкодити, щоб вміст не потрапив на м'ясо. М'ясо старанно промити(навіть якщо вода у річці брудно-зелена. Варити!



Ворона. Попри негативний імідж є нормальною харчовою птицею. Як і з щурами акуратно викинути нутрощі. Синій колір шкіри зумовлений важкими умовами життя і недостатнім харчуванням.

Борсучок. Смалець бажано добре пережарити, додати цибулі. Хоча втратить лікувальні властивості, але тоді можна мастити хліб. М'ясо добряче відганяє сечею – але віднесіться з розумінням –у кожного є свої проблеми (див. рекламу ліків при аденомі простати).

Котик. Старанно зібрати і викинути весь жир, порізати на дрібні шматки, двічі відварити, відвар злити, щоб максимально позбутися жиру.

Песик. Досить пісне м'ясо, для тушкування бажано багато жиру(олію).

Риба. До 5см – готувати з нутрощами. Найбільша складність – карасі через малий розмір. Напівкруговим рухом зробити розріз від зябер до рота., викинути зябра(три червонуваті смужки з кожного боку), вийняти очі, викинути нутрощі. Якщо надалі жарити- луску можна не зчищати.

Голодний вояк – не вояк!

Мустафа Мирза
Переглядів: 1678


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: