Головна » 2019 » Серпень » 14 » Батьки загиблої Насті з Борщівщини бояться, що справу "можуть зам'яти"

Батьки загиблої Насті з Борщівщини бояться, що справу "можуть зам'яти"

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 4559
26 травня 2018 року Борщівщину сколихнула жахлива звістка - в автомобільній аварії важкі травми отримала 17-річна Настя Золота. Незважаючи на усі зусилля медиків, юна красуня за кілька годин померла.

З моменту смертельної автомобільної трощі минуло уже майже півтора року, відбулось кілька судових засідань, але поки що якихось серйозних зрушень не відбулось.

Батьки загиблої Насті, які в одну мить втратили найцініше у своєму житті, бояться, що справу можуть "зам'яти".

"Справа в тому, що з обвинуваченою ми - близькі родичі. Її батьки за кордоном (рідні водійки Крупки Аліни уже тривалий час живуть та працюють у Франції,-ред.) і ми думаємо, що вони все проплачують. Слідство спрацювало бездоганно, але два перших судових засіданнях не відбулися. Ми вважаємо, що адвокат обвинуваченої затягує справу. Слідство довело, що водійка - винна в ДТП.",- написала на адресу "Звістки" мама Алла Золота.

Слідство у справі тривало майже рік часу і от 11 березня голова Теребовлянського районного суду посилаючись на неможливість утворити новий склад суду для судового розгляду справи, звертається з клопотанням про необхідність направити матеріали даного кримінального провадження до Чортківського районного суду для розгляду по суті.

Уже 28 березня суддя Чортківського районного суду Коломієць призначає підготовче судове засідання у кримінальному провадженні на 15 квітня, повідомивши обвинувачену, її адвоката, потерпілих та їхніх захисників про дату та місце проведення засідання. Одначе, як написала Алла Золота, через клопотання адвоката обвинуваченої та неявку Аліни Крупки підготовче судове засідання відбулось лишень 29 липня, через майже 3 місяці від запланованої дати.

В нас є 2 адвокати. На першому засідання її адвокат Володимир Берегуляк дав клопотання, через яке засідання перенесли, а на друге засідання суду сама обвинувачена не з'явилися. В середу лягла в стаціонар (гінекологія), а у вівторок виписалася. З неофіційних джерел нам стало відомо, що необхідності знаходитись в стаціонарі у неї насправді не було.

В судовому засіданні, яке нарешті відбулось 29 липня, захисник обвинуваченої Берегуляк В. Ф. та його підзахисна заявили клопотання про повернення обвинувального акту прокурору. На думку адвоката Аліни Крупки та самої дівчини, обвинувальний акт не відповідав вимогам КПК України. Крім того, в обвинувальному акті, на їх думку, містяться неправдиві відомості, викривлені фактичні обставини справи.

Одначе, в задоволенні клопотання обвинуваченої та захисника Берегуляка В. Ф. про повернення обвинувального акту прокурору, суддя Коломієць відмовила.

За словами мами загиблої дівчини, слідство встановило, що аварія сталась через перевищення швидкості та неуважність за кермом. До обіду Аліна отримала "куплене" посвідчення водія, а після обіду сіла за кермо (не маючи навиків водіння).

Останнє судове засідання відбулось 6 серпня, сторону обвинувачення в якому представляв уже новий прокурор - Яловіца В.Я., який замінив у цій справі прокурора Габрука О. В.

Батьки загиблої Насті Золотої переживають через те, що їм ніхто і нічого не пояснює, а раптова заміна прокурора взагалі викликає масу запитань і побоювань, що справу, яка і без того тягнеться стільки часу, можуть "спустити на гальмах".
Переглядів: 4559


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: