Головна » 2019 » Травень » 29 » Безконтрольне отруєння полів: листя чорніє, а люди скаржаться на погіршення здоров'я

Безконтрольне отруєння полів: листя чорніє, а люди скаржаться на погіршення здоров'я

27.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2300
Кожного року із стартом обробітку полів все більше селян скаржиться на погіршення стану здоров’я. У багатьох мешканців Борщівщини виникають захворювання верхніх дихальних шляхів, у дітей починаються алергії, захворювання горла та риніти.

Люди звинувачують у цьому місцевих аграріїв та великі аргохолдинги, які, на їхню думку, не дотримуються елементарних правил під час розпилювання хімікатів та використовують значні дози отрути.

За словами п.Ірини, мешканки села Лосяч, тільки но починаються кроплення полів і над полями появляється ядовитий туман, а в селі починає смердіти хімією, в дітей починаються хвороби.

За словами медиків, з якими вдалось поспілкуватись редакції "Звістки" і які побажали зберегти анонімність, отрутохімікати, які використовують аграрії для знищення бур'янів та підвищення урожайності, шкодять не тільки дітям, які є найчутливішими до таких подразників, а й дорослим, які навіть не здогадуються, що частий вплив значних доз отрути може негативно впливати на генетику та викликати смертельні недуги, як онкологія. Однак, часто керівники сіл замовчують проблему і покривають аграріїв, а ті в свою чергу порушують норми кроплення полів і роблять вигляд, що нічого поганого не відбувається.

Фото негативного впливу пестицидів на довкілля оприлюднив мешканець Борщівщини
Ігор Биць, на яких чудово видно, як виглядає листя дерев після окроплення полів аграріями.



"Ось такі наслідки від неконтрольованого оприскування полів аграріями,не відомими ядохімікатами. Контроль за таким безладом втратили у 2015р. Наклали вето на орган який контролює допустимі норми хімікатів і їх використання. Зробив це ще Яценюк щоб зменшити так званий тиск на агробізнес,тим самим запустив у дію безконтрольне,безвідповідальне отруєння людей.",-написав на власній сторінці п.Ігор.
Переглядів: 2300


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: