Головна » 2018 » Грудень » 21 » Більше сорока тисяч гривень вкрав неповнолітній у підприємця з Борщівщини

Більше сорока тисяч гривень вкрав неповнолітній у підприємця з Борщівщини

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2499
На Тернопільщині правоохоронці затримали 17-річного учня Чортківської школи-інтернату. Неповнолітній разом з товаришем пограбували підприємця з Борщівщини. З помешкання потерпілого крадії винесли понад 42 тисячі гривень.

Крадіжка трапилася 19 грудня у селі Іване Пусте. Повернувшись з гостини, родина підприємця помітила, що в підвальному приміщенні їхнього будинку витиснена віконна шиба. Господарі кинулися до оселі й виявили, що зникла барсетка з виручкою – понад 42 тисячі гривень.

Оглядаючи місце події, поліціанти встановили деякі деталі, які згодом вивели на слід підозрюваних. Крадіями виявилися односельці потерпілих. Один – раніше судимий, інший – одинадцятикласник Чортківської школи-інтернату. Зловмисників взяли вже наступного дня.

Як з’ясувалося, на злочин крадії приїхали з Чорткова. 17-річний школяр мешкає в райцентрі на орендованій квартирі. За помешкання платила мама, аби син мав можливість виступати за місцеву футбольну команду і тренуватися . Його спільник – раніше судимий за майнові злочини 25-річний односелець. Молодик також часто буває у сусідньому райцентрі, адже в обох спільне захоплення – грають у карти на гроші.

За попередніми даними, саме старшому зі зловмисників терміново знадобилися гроші – не вистачало на дорогий смартфон. Чоловік поцікавився у неповнолітнього, чи не знає він «місця», де можна взяти немалу суму. Школяр зметикував швидко: батьки його товариша – заможні люди, і він навіть бачив, де вони ховають ключі від будинку. Винайнявши таксі, зловмисники поїхали до рідного села. Додому не заходили, одразу подалися до будинку місцевих підприємців, адже знали, що ті в гостях. На звичному місці ключів від помешкання одинадцятикласник не знайшов, вирішив проникнути через підвальне приміщення, витиснувши раму пластикового вікна.

Викравши велику суму грошей, зловмисники повернулися до райцентру і до ранку витрачали крадене на розваги, випивку, вгощання друзів. Тільки за послуги таксиста заплатили майже чотири тисячі гривень. Частину коштів поліцейські вилучили.

Відомості за даним фактом внесено до ЄРДР за частиною 3 статті 185 ККУ. Вирішується питання про оголошення зловмисникам підозри а також обрання міри запобіжного заходу. Також поліціанти з’ясовують причетність зловмисників до вчинення інших протиправних діянь, адже є інформація, що неповнолітній не вперше обкрадає потерпілих.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області.
Переглядів: 2499


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: