Головна » 2020 » Грудень » 8 » Борщів може отримати мільйони гривень на розвиток туризму

Борщів може отримати мільйони гривень на розвиток туризму

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1484
На Тернопільщині для створення «Туристичних магнітів» обрали чотири локації – Кременець, Бучач, Збараж та Кришталеву печеру, що на Борщівщині. Від сьогодні представник ДАРТ (Державного агентства розвитку туризму) вирушає у відрядження, де оцінить стан та перспективи розвитку туристичних об’єктів Тернопільської, Івано-Франківської, Закарпатської, Хмельницької, Вінницької та Черкаської областей.

У кожній області України визначать три-п’ять «туристичних магнітів», які рекламуватимуть для розвитку внутрішнього туризму. Що саме потрібно зробити місцевій владі, аби отримати підтримку, зокрема фінансову, та підняти туризм краю на якісно вищий рівень – будуть рекомендувати фахівці.

Серед них: Олег Пастущак – заступник директор з економічних питань Львівського конференц-бюро, Юрій Жеребцов – представник Державного агентства розвитку туризму, Віталій Сікіринський – начальник управління туризму Тернопільської облдержадміністрації, Ростислав Яцків – заступник начальника управління-начальник відділу аналізу та розвитку туристичних дестинацій, управління туризму, – повідомляють у Кременецькій міській раді.

Як пояснив Юрій Жеребцов, наразі кожне місто, обране для участі в проекті, матиме можливість отримати 2 млн грн на розвиток туристичної галузі. Проте для цього необхідну місцеве співфінансування у розмірі щонайменше 20% від суми.

Переглядів: 1484


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: