Головна » 2018 » Березень » 1 » Борщів у відповідь полякам вирішив піднімати "бандерівський" прапор

Борщів у відповідь полякам вирішив піднімати "бандерівський" прапор

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 4
Переглядів: 2253
Фракція ВО “Свобода” у Борщівській міській раді виступила за використання червоно-чорного прапора ОУН на території об'єднаної громади.

У підсумку, депутати міської ради одноголосно підтримали проект націоналістів та ухвалили рішення вивішувати червоно-чорний стяг у дні, пов’язані з визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшанування пам’яті Героїв.

У дні вшанування пам’яті українських героїв національно-визвольних змагань червоно-чорний прапор підніматимуть із жалобною стрічкою.

Борщівська міська рада рекомендує керівникам підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, громадських об’єднань Борщівської ОТГ вивішувати червоно-чорний прапор на будівлях у дні, затверджені представницьким органом влади.

Як відомо, Сейм Польщі ухвалив запропонований рухом Kukiz'15 законопроект про заборону пропаганди так званої "бандерівської ідеології"

Згодом Сенат Польщі ухвалив без поправок закон про Інститут національної пам'яті Польщі, в якому передбачено кримінальну відповідальність за заперечення так званих "злочинів українських націоналістів" проти поляків.

Нагадаємо, на початку лютого у Микуличині поляк нахабно зняв прапор УПА, але його змусили повернути стяг на місце.


Переглядів: 2253


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: