Головна » 2019 » Серпень » 31 » Борщів запрошує на Всеукраїнський фестиваль

Борщів запрошує на Всеукраїнський фестиваль

24.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 2
Переглядів: 1544
Дванадцятий Всеукраїнський фольклорно-етнографічний фестиваль «Борщівська вишиванка» пройде 8 вересня у місті Борщеві, що на Тернопільщині.

На гостей чекає насичена програма свята.

О 10 годині ранку в центральній районні бібліотеці відбудеться семінар – лекція на тему «Збереження борщівської народної сорочки у етнокультурному просторі України» та презентація книги «Борщівська народна сорочка: експедиційні матеріали та приватні колекції» за участю лауреатів Всеураїнської літературно – мистецької премії ім. братів Левка і Богдана Лепких Людмили та Олексія Покусінських, повідомляється на сторінці Фейсбук Відділу культури, туризму та релігій Борщівської РДА.

Реєстрація учасників проводиться за телефонами: 0965111298 Марія Степанівна, 0982650301 Галина Василівна.

Учасники семінару матимуть змогу отримати відповіді на запитання щодо технік вишиття борщівської сорочки та придбати книгу «Борщівська народна сорочка: експедиційні матеріали та приватні колекції».

Того ж дня об 11 годині в приміщенні Борщівського обласного краєзнавчого музею відбудеться відкриття унікальної етнографічної виставки «Борщівська народна сорочка» з фондів Борщівського обласного краєзнавчого музею.

Саме на цій виставці гості фестивалю зможуть побачити автентичні народні костюми, які побутували в різних селах Борщівщини.

А о 12 годині на майдані Свободи відбудеться презентація та демонстрація документального фільму «Борщівська сорочка. Коріння сили» , створеного у 2018 році за підтримки Українського культурного фонду та за партнерства благодійної організації «Благодійний фонд родини Демкур».

Переглядів: 1544


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: