Головна » 2017 » Вересень » 27 » Борщівська "Батьківщина" оформила політичний шлюб з колишніми "регіоналами"?

Борщівська "Батьківщина" оформила політичний шлюб з колишніми "регіоналами"?

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2138
Вчора у стінах Борщівської райради було дуже і дуже спекотно, а у окремих політиків від куражу і бажання насолодитись владою взагалі, схоже, відбулась зміна політичних орієнтирів та пріоритетів.

Лишень тиждень минув після останньої сесії райради, яка закінчилась скандальним проваленням змін до бюджету, організованого партійцями Юлії Тимошенко, як представники "Батьківщини" на чолі з головним "бютівцем" Борщівщини Орестом Яремою вирішили піти у ва-банк, позбавивши повноважень неугодного їм "свободівця" Андрія Русенка та призначивши на посаду голови Борщівської райради свого однопартійця - Петра Малинника.

Заручившись підтримкою головного "радикала" Борщівського району Івана Чепесюка, який в одному з принципових питань голосував в унісон з представниками "Батьківщини", Орест Ярема та його підопічні мали надію нарешті посадити в крісло голови Петра Малинника. І якщо привселюдно депутати і члени "Батьківщини" рвуть горлянки і закликають не співпрацювати з колишніми "регіоналами", то у питаннях, які стосуються владних повноважень, готові, здається, забути свої політичні лозунги.

Інакше як можна пояснити таку тісну співпрацю між депутатами "Батьківщини" Юлії Тимошенко та тим, кого свого часу упіймали на отриманні 35 тисяч доларів хабаря і хто був одним з найвпливовіших "регіоналів" Борщівського району часів правління Віктора Януковича? І з яким лицем тепер кричати про співпрацю інших з "регіоналами", якщо у самих рильце в пушку?

Власну думку на рахунок усього цього висловив і народний депутат Олег Барна, який представляє у Верховній Раді інтереси Борщівщини і який сьогодні побував на сесії, піддавши нищівній, але змістовній критиці дії популістів.

"Фракція «Батьківщини» як завжди та, нажаль і на диво, фракція «Радикальної партії Ляшка», котрі повелися як …., порушивши дане слово, вирішили «погратися» у кадрові домовленості. «Цікаве» пояснення їх кандидата на посаду голови райради про його бачення розбудови медицини в районі, на котрому чомусь побудували його кандидатську програму: «буду забезпечувати належне фінансування (а за рахунок яких коштів, то пояснив, що за ті, які буде вибивати у Києві), буду робити системні зміни (а які саме, так і не сказав).»
Що «Батьківщина» у ВРУ, теж і в Борщеві-пропутінський, популістичний, цинічний і лукавий проект.
",- написав на власній сторінці Олег Степанович.

Одночасно з цим народний депутат звинуватив керівника борщівської "Батьківщини" Ореста Ярему у «ініціюванні» продажу землі під кар’єром, іронічно пообіцявши поскаржитися Юлії Тимошенко, яка "чітко проти".

Так от, повертаючись до голосування за кандидатуру Петра Малинника, який, схоже на те, не сіяв від радості, коли виходив до мікрофона, щоб представити своє бачення розвитку району, то тут на Ореста Ярему та Ігора Чопика, які сьогодні є фактичними господарями "Батьківщини" на теренах Борщівщини, чекало гірке розчарування. Здавалось, що зараз хтось не втримається і депутати стануть свідками ще якогось ганебного дійства.

Після встановлення результатів таємного голосування за кандидатуру депутата "Батьківщини" виявилось, що підтримати Петра Малинника вирішило тільки 13 обранців з необхідних 19.

Можливо, нічого дивного в усьому цьому і немає, адже ні для кого не таємниця, що лідери місцевої "Батьківщини" уже давно викликають несприйняття у багатьох депутатів, а намагання узурпувати владу в районі - супротив політичних опонентів. Тим більше, що невпевнений виступ кандидата на посаду голови, під час якого присутні не почули жодної конкретики, а лишень загальні фрази, викликав більше запитань, ніж дав відповідей.

Підбиваючи підсумки, можна зробити висновок, що для "Батьківщини" та її сателітів сьогоднішня сесія завершилась повним фіаско, адже уже вдруге їхній кандидат не може набрати необхідної кількості голосів. При цьому сам Петро Малинник, варто нагадати, свого часу добровільно відмовився від депутатства в міській раді і залишився в районній, де йому, швидше за все, була обіцяна посада, яка після сьогоднішнього голосування видається недосяжною. Чи варто було відмовлятись від власних виборців, щоб амбіції так і залишились амбіціями, покаже час.

Переглядів: 2138


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: