Головна » 2019 » Жовтень » 30 » Борщівські депутати хочуть звільнити ветерана війни з посади, щоб завершити свої махінації?

Борщівські депутати хочуть звільнити ветерана війни з посади, щоб завершити свої махінації?

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 3
Переглядів: 2782
Заради досягнення своєї мети, а тим більше, якщо ця мета підкріплена твердою валютою чи солодкими обіцянками, деякі депутати готові, видається, на все. Навіть зрадити тих, хто ще не так давно зі зброєю в руках захищав їх спокійний сон на східних кордонах нашої держави в часи найбільш кривавих боїв проти російського агресора та терористичних організацій ЛДНР.

І якщо такі персонажі, як колишній "регіонал" Іван Чепесюк, який вірно служив Віктору Януковичу, а згодом попався на хабарі, будуть і далі вершити долю Борщівщини, вправно деригуючи депутатами Борщівської районної ради задля задоволення власних амбіцій, виникає цілком чітке розуміння, що ні Майдан, ні кровопролитна війна на Донбасі так нічого і не навчили людей.

Місцеві політики-опуртуністи, об'єднані однією метою, - в рази гірші за недосвідчених "слуг народу", які не встигли погрузнути в корупційних схемах та кулуарних домовленостях. Десятки років будучи депутатами сільських, селищних , міських та районних рад, вони вправно маніпулюють людськими емоціями та думкою громадськості.

Дивні метаморфози почали відбуватись з цілим рядом народних обранців, які ще вчора були непримиренними політичними опонентами в стінах Борщівської районної ради, а сьогодні голосують в унісон. Виявляється, таким на диво об'єднавчим для багатьох стало питання призначення директора Борщівської районної лікарні. Боячись, що конкурсна комісія, створена ще в серпні місяці, не обере протеже Івана Чепесюка, головний "радикал" Борщівщини зробив усе можливе , щоб заручитись підтримкою своїх учорашніх опонентів з "Батьківщини" та друзів з партії Петра Порошенка, щоб створити нову комісію і обрати потрібного керівника лікарні.

Ще на самих початках цієї епопеї, яка може стати причиною знищення Борщівської районної лікарні та зростання заборгованості із виплати зарплатні медикам, керівник районної ради Андрій Русенко намагався донести до депутатів думку про те, що в конкурсну комісію включено не тільки представників трудового колективу лікарні, а й членів різноманітних волонтерських та громадських організацій. Серед них відома волонтерка Світлана Сорентіно, громадська активістка та правозахисниця Наталія Яворська, а також ветеран АТО і один з засновників ГО "ВОЇНІВ АТО БОРЩІВЩИНИ" Володимир Олексюк. Цим самим керівник райради вирішив убезпечити себе від можливих звинувачень в упередженості чи спробі якось впливати на процес обрання директора медичного закладу, не кажучи уже про якісь звинувачення в лобіюванні чи навіть хабарництві.

Саме неможливість вплинути на окремих членів конкурсної комісії і викликали колосальне занепокоєння у тих, які звикли вирішувати питання в затишних ресторанах міста. Щоб усе пройшло гладко і без будь-яких ексцесів, цілком контрольовані Іваном Чепесюком та Орестом Яремою депутати й пішли на створення нових і нових комісій, включаючи до їх складу виключно лояльних людей. При цьому, таку "найдієвішу" комісію і очолив сам Іван Чепесюк.

І от минулого тижня відбулась позачергова сесія районної ради, ініційована уже згадуваними депутатами, які переживаючи зовсім не за долю лікарні чи її фінансування, поспіхом проголосували за затвердження результатів третього конкурсу, участь в якому брав лишень один реальний кандидат - Віталій Гладкий. Більшістю голосів його і затвердили на радість тим, хто звик замовляти музику в стінах владних кабінетів Борщівщини.

Саспенс, в якому перебували останніх кілька тижнів головні політики-"рєшали" нашого краю, залишився позаду. А досягнувши бажаної мети - обрання потрібно кандидата, вони вирішили піти до кінця. Адже цілком зрозуміло, що за голосування деяких депутатів довелось комусь з них пообіцяти посади. Тим більше, що непоступливість в цих питаннях Андрія Русенка і намагання дотриматись законної процедури, щоб лікарня могла нормально функціонувати, а медики отримували вчасно зароблені гроші, зробили з нього ворога №1 для згадуваних уже Івана Чепесюка та Ореста Яреми.

Кульмінація відбулась учора, коли вони нарешті визначились остаточно зі своїми планами і вирішили не тягнути до призначення нового керівника Борщівської райдержадміністрації, який в будь-якому випадку буде представником "Слуги народу". Щоб взяти владу в усьому Борщівському районі, ті, хто ще кілька місяців тому був владою, зібрали підписи 13 депутатів, щоб провести позачергову сесію районної ради і поставити хрест в історії протистояння з занадто непоступливим ветараном АТО Андрієм Русенком.

Серед підписантів, які вирішили стати "пішаками" в чужій грі, чимало авторитетних людей, прізвища яких відомі багатьом мешканцям Борщівського краю:

Іван Чепесюк
Ігор Чопик
Іван Крохмалюк
Роман Мороз
Людмила Юзьків
Володимир Бернат
Надія Кугаївська
Володимир Добрянський
Любов Морозко
Володимир Петровський
Галина Томин
Олександра Яструбчак
Володимир Яремій




Невже йдучи на війну добровольцем, коли тривала найактивніша фаза бойових дій, Андрій Русенко міг уявити, що ті, хто так щиро підтримував ідеї "Партії регіонів", лишень через кілька років знову будуть керувати районом і зберуть під своїми знаменами десятки депутатів?

До слова, сам Андрій Русенко неодноразово заявляв, що для нього зовсім не важливі прізвища в усій цій історії, головне - щоб лікарня отримала надійного та професійного керівника, а медзаклад функціонував, щоб була дотримана законність і ті, хто звик вирішувати усе кулуарно, нарешті зрозуміли, що існують правила, яких мають дотримуватись усі.

Переглядів: 2782


Коментарі

0
3 СвітЛана   [Материал]
Гнати Ярему і Чепездюка з району, бо вони тілько кров висмокчують з нас і своєму шефу з Колиби прислуговують ...як і їх подружка Юзькова...

0
2 Ярема Орест   [Материал]
Так ми бухали в Колибі.а шо неможна? добилисьмосє з чи песюком шо гладкий став головним дохтором зі зарплатов 55 тис.грн. хай має чоловік. кожин з нас тоже шось за свій голос получив. а русенко гамно таке хотів всьо по закону. на відсосИ

0
1 Вій   [Материал]
А вам не здається, що усі ці підписанти взяли бабліща і побухали крепко в Колибі перед тим як ставити підписи?

Имя *:
Email *:
Код *: