Головна » 2019 » Вересень » 2 » Борщівські медики можуть залишитись без грошей, а лікарню чекає невизначене майбутнє

Борщівські медики можуть залишитись без грошей, а лікарню чекає невизначене майбутнє

23.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2715
Борщівщину не перестає лихоманити навіть після кількох місяців виборчих перегонів, які завершились тотальною перемогою партії "Слуга народу". Здається, що саме депутати Борщівської районної ради уявили себе реальними тріумфаторами і ті, кого ще вчора було неможливо заманити на сесію, в мить також перетворились на слуг. Біда тільки в тому, що вони стали не слугами народу, а приспішниками парочки депутатів, які звикли вирішувати найважливіші питання за кулісами та в кулуарах.

Так от, минулого тижня за ініціативи голового "радикала" районної ради Івана Чепесюка відбулась позачергова сесія Борщівської райради, на якій розглядалось лишень питання створення конкурсної комісії для проведення конкурсу на заміщення посади генерального директора лікарні. І, що зовсім не дивно, більшість депутатів одноголосно проголосували за створення такої комісії на чолі з уже згадуваним Іваном Чепесюком.

В час, коли мільйони людей прагнуть змін та зламу системи, на голову комісії обрали колишнього регіонала Івана Чепесюка, який працюючи на посаді голови Борщівської РДА попався на хабарі у розмірі 280 тисяч гривень, що на той час становило близько 35 тисяч доларів. Невже в цілому Борщівському районі не знайшлось більш чесної та справедливої людини, яка мала б вирішувати долю медичного закладу, який обслуговує десятки тисяч людей Борщівщини і в якому працює кілька сотень медиків?

При цьому депутати чомусь не скасували своє попереднє рішення про делегування заступникові голови районної ради Русенкові А.О. повноважень проведення конкурсу на заміщення вакантної посади, ні його законного розпорядження про створення конкурсної комісії, яка вже розпочала свою роботу. А тут уже починається саме цікаве. Адже, як стверджують наші джерела, уся ця трагікомедія зі створенням ще однієї комісії виникла виключно через те, що до складу комісії Андрій Русенко включив громадських активістів та представників волонтерських організацій, на яких у згадуваного Івана Чепесюка не було впливу.

До слова, з сьогоднішнього дня обидві комісії розпочали свою роботу і почали приймати документи від кандидатів на посаду генерального директора Борщівської лікарні. Серед ймовірних кандидатів на цю посаду називають відразу кількох медиків, серед яких Олег Прокопович, Віктор Гладкий, Анатолій Стодола та Ігор Мамчур. Найбільш ймовірними переможцями конкурсу вважають Гладкого та Стодолу.

Тільки в усій цій ситуації важливі не стільки прізвища кандидатів, скільки сама процедура та наслідки роботи відразу двох комісій по обранню керівника медичного закладу. Адже цілком ймовірно, що комісії приймуть рішення на користь різних кандидатів і тоді розпочнеться затяжний процес судових позовів та невизначеності. А лікарню захочуть очолити відразу два медики, кожен з яких буде боротись за крісло керівника.

Для Борщівської ЦРКЛ це означатиме, що підписання договору з Національною службою здоров'я України затягнеться на невизначений час і лікарі та медичний персонал залишаться без зарплатні, а медичний заклад без необхідного фінансування.

А згодом той самий Іван Чепесюк та його партнери по більшості рішень в сесійній залі будуть бурхливо розповідати медикам, що саме вони відстоюють лікарню, менторським тоном розкажуть звичайним санітаркам та медичним сестрам, що вони абсолютно немають ніякого відношення до заборгованості із виплати зарплатні і киватимуть на Київ чи ще когось. Не зрозуміло тільки, для чого було затягувати увесь цей процес і обирати інших членів комісії, яка буде цілком підконтрольна саме їм - людям, які так бояться відповідальності.

Між іншим, коментуючи події на цій сесії, представник ветеранської організації Володимир Олексюк відзначив, що коли треба щось важливе й корисне для громади прийняти - депутати не збираються, а коли афера з корисливою метою - то більшість знаходиться.
Переглядів: 2715


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: