Головна » 2018 » Травень » 27 » Борщівські поліцейські вибивали зізнання з 13-річного хлопчика?

Борщівські поліцейські вибивали зізнання з 13-річного хлопчика?

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 31689
Поліція у нас нова, але, здається, методи роботи у деяких представників правоохоронної системи залишаються старими. Підтвердженням цього стали нещодавні події у стінах Борщівського райвідділу, свідком яких стала депутат міської ради Христина Яворська.

"Реформа поліції як вона є!

Казала моя прабабуся, що є люди, а є людиська. Так само є поліцейські, а є мусора!
Сьогодні, будучи в поліції за іншою справою, довелося стати свідком дуууууже цікавої ситуації. І зараз прошу абстрагуватись від імен та прізвищ і уявити, що йдеться саме про вашу дитину!!!

13-ти річного хлопчину поліцейські без дозволу на те батьків/опікунів/представника адміністрації, уповноваженого вчиняти такі дії забрали у Борщівський відділок поліції, щоб відібрати "пояснення". Що, до речі, можна було зробити і вдома. Хлопчика забрали без жодного дорослого. І протримали там самого близько 2-3 годин. В нашій присутності у відділення приїхав чоловік, який назвався другом сім'ї, котрого прислала мама, щоб забрати дитину, бо мама у Києві на роботі, батька немає, дитина живе з дідусем, який не є опікуном (!) і не в праві давати чи не давати будь-яких дозволів на вчинення з дитиною будь-яких дій. Зі слів мами, дитина у стресі і просить, щоб хтось його забрав. Чоловік попросив вивести хлопця, пройшло близько 20 хвилин, після численних дзвінків до знайомих поліцейських, а також до О. М. Богомола, дитину таки вивели. Хлопчик в деморалізованому стані вилетів на вулицю. Його трусило, він заїкався і мав явно заплакані очі. Чоловік зупинив і повернув його. Хлопчик у присутності поліцейського, який вивів його боявся говорити, пізніше сказав, що його били. Ми викликали швидку о 16:15 годині, щоб зняти побої, які мали б бути, якщо дитина говорить правду. Через певний час чоловік, який забрав хлопчика, повернувся у відділення, щоб написати заяву на дії поліцейських, адже, з його слів, у лікарні таки підтвердили факт побиття дитини. Підірвана мочка вуха, забите ребро, вибита пломба тощо. Написав заяву, ми вписалися свідками. Хлопчик стверджує, що він був сам і п'ятеро поліцейських, що "вибивали" правду.

А тепер найцікавіше, чоловік був налаштований дуже войовничо, адже сам має двох дітей, які могли б бути на місці хлопчини. Але, як виявилось, брат чоловіка - поліцейський на пенсії, і якби я написала прізвище, ви б точно знали, про кого йдеться! Ми попереджали, що це буде резонансна справа і пропонуватимуть гроші, тиснутимуть різними методами. До цього варто бути готовим, а особливо враховуючи той факт, що чоловік не є родичем хлопця. Не пройшло і 20 хвилин після того, як чоловік написав заяву і дав пояснення та вийшов з відділення, як почалася "робота" системи! Ми вже вийшли з відділення, коли зустріли того ж чоловіка, якого по телефоні прямо в нашій присутності заставляли забрати заяву, і не хто інший, як той самий брат на пенсії. Лиш одна проблема: ми обидвоє, я та мама, підписали заяву як свідки. І всю цю картину спостерігало ще кілька знайомих мені людей. І швидку також викликали ми.

Тому прошу громадськість розповсюдити цю новину як можна гучніше. А ще прошу розуміти, що якщо з кимось з нас, свідків, щось трапиться, то шукайте правди в прямому розумінні слова у правоохоронних органах.

І насамкінець, бережіть дітей, бо хлопця виловили за те, що він розбив і зняв розбите опукле дзеркало на одній з вулиць Борщева! Та, власне, навіть якби він його і вкрав, це не привід бити дітей!",- написала на власній сторінці Facebook Христина Яворська.

Переглядів: 31689


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: