Головна » 2022 » Січень » 31 » Борщівські судді не повірили столичним поліцейським та виправдали водія-далекобійника

Борщівські судді не повірили столичним поліцейським та виправдали водія-далекобійника

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2268
Борщівський районний суд розглянув справу щодо водія вантажівки, на якого столичні полісмени склали протокол за нетверезе кермування.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано іще 19 липня 2021 року у місті Києві. Близько другої години ночі на вулиці Хрещатик працівники поліції зупинили водія вантажного автомобіля “DAF” і запропонували йому пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння.

Результат виявився позитивним – 0,64 проміле, що в тричі вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Адміністративні справи розглядаються або за місцем вчинення порушення або за місцем проживання особи, яка притягується до відповідальності.

Тож спочатку дану справу столичні полісмени направили на розгляд до Печерського районного суду міста Києва. Але звідти вирішили перенаправити справу до Борщівського районного суду, оскільки водій, який притягується до відповідальності проживає в одному із сіл Борщівщини.

Отож, у борщівському суді водій своєї провини не визнав. Заявив, що протокол складений поліцейськими з грубими порушеннями і тому просив закрити справу.

Досліджуючи матеріали справи, суд звернув увагу на ряд розбіжностей. Так, в акті огляду на стан сп’яніння вказано результат 0,69 проміле, тоді як у протоколі вказано результат – 0,64 проміле.

Також неправильно вказана одна цифра у номері алкотестеру, яким здійснювали огляд. А у направленні на огляд у медичний заклад неправильно вказана дата – 29 липня замість 19 липня.

На відеозаписах, представлених до суду, не зафіксовано факту керування транспортним засобом. Видно лише, що водій стоїть біля авто.

На відео не зафіксовано результат огляду на стан сп’яніння, оскільки поліцейські не оголосили його вголос і не показали табло алкотестеру перед камерою.

Отож, у підсумку Борщівський районний суд постановив закрити справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо водія вантажного автомобіля “DAF” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Слід зауважити, що вказаний далекобійник із Борщівщини раніше ніколи не притягувався до відповідальності за ст. 130 КУпАП.
Переглядів: 2268


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: