Головна » 2016 » Серпень » 26 » Борщівські "укропівці" плювати хотіли на права ветерана АТО Русенка?

Борщівські "укропівці" плювати хотіли на права ветерана АТО Русенка?

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 11
Переглядів: 2307
Сьогодні відбулась чергова сесія Борщівської міської ради, яка б точно не претендувала на звання самої скандальної, якби з інтересами громади не перетнулись інтереси деяких депутатів та місцевих політиків.

На сесію було винесено більше 50 питань та рішень, які депутатам не вдалось осилити за один день, а тому вирішено було продовжити пленарне засідання 26 серпня. І от цей день настав. Здавалося б, на все це дійство піде якихось пів години і народні обранці розбіжуться у своїх справах. Але в реальності усе виявилось зовсім по-іншому. Крім того, що сесія опинилась під загрозою зриву через низьку відвідуваність (прийшло 16 з 26 депутатів), трибуною для виступів вирішив скористатись народний депутат Олег Барна, який вкотре порадив консолідуватись усім політичним силам, при цьому не забув дуже емоційно продемонструвати свою нелюбов до першого номера "Батьківщини" - Надії Савченко.

Депутати слухали високоповажного гостя уважно, потягуючись в незручних кріслах і думками поринаючи в захопливу мандрівку Японією, про якій Олег Степанович вкотре згадав в своєму виступі. Щоб бути справедливим, варто сказати, що виступ нардепа, який затягнувся майже на годину часу, ніякої антипатії у присутніх не викликав, не було уже звичних для такого дійства криків та словесних перепалок, образ і дорікань. На завершення він вкотре порадив забути про політичних кольорах і одним фронтом боротись за процвітання краю, заодно відповівши на кілька запитань депутатів. На цьому Олег Степанович відкланявся...

А далі почалось саме цікаве та інтригуюче. На голосування винесли питання виділення земельної ділянки учаснику АТО Андрію Русенку, проти якого минулого разу ополчились представники коаліційних партій ("УКРОП", "Українська Галицька партія", "Радикальна партія Ляшка" та "Народний контроль"). І якщо раніше він не мав змоги бути присутнім на сесії, відбувши в військомат на Львівщину, то сьогодні ветеран війни таки зумів прийти. Щоб у депутатів не було зайвих запитань, він сам попросив слово і виступив перед присутніми, детально пояснивши, де знаходиться ця земельна ділянка і розвіявши будь-які підозри стосовно необгрунтованості виділення йому землі.

Варто нагадати, що минулого тижня, коли розглядались земельні питання, включно з його, Русенко став єдиним з одинадцяти воїнів, кому депутати відмовили. За кілька секунд почалось голосування і депутати знову вразили усіх своїм наплювательським ставленням до людей, які воювали і проливали кров, щоб вони могли спокійно спати та розвивали свій бізнес. З 16 присутніх депутатів "за" проголосувало тільки 13, а значить рішення про виділення земельної ділянки вчорашньому "атошнику" знову не прийняте.

Вирішили не голосувати за передачу землі у власність відомому вояку-добровольцю та "свободівцю" депутати з партії "УКРОП" Галяс Мирослава і Валентина Дейнека. Дивно, але люди, які ось так цинічно демонструють свою зневагу до ветеранів війни з окупантами, чомусь навіть не пояснили свою позицію, не поцікавились тим, для чого йому ця земля і чим він планує займатись. Вони просто "утримались". Невже депутати Галяс і Дейнека не усвідомлюють і не бояться, що завтра на війну можуть піти їх рідні, чоловіки чи діти, а коли вони повернуться з фронту, хтось заангажований може поставити власні бізнес-інтересами вище справедливості і поваги? І невже партійна приналежність вояка може закінчитись для нього тим, що йому відмовлять в законному праві володіти клаптиком землі, за яку він проливав кров і ризикував життям?

Вразила і поведінка депутата від "Блоку Петра Порошенка" Василя Мойсеюка, який перед самим голосуванням несподівано покинув сесійну залу і більше не повертався. Чи то він вирішив таким чином продемонструвати свою позицію стосовно "свободівця" Русенка, чи поспішив на якесь більш важливе міроприємство, залишається таємницею.

Також дивною, хоча для когось і не дуже, стала відсутність депутатів від "Радикальної партії Ляшка" та "Народного контролю", які в повному складі проігнорували сесію, хоча дехто з них в цей спекотний день прогулювався містом.

В розмові з іншими обранцями, які на сесію все ж прийшли, неодноразово лунали припущення, що така поведінка коаліціянтів викликана, швидше за все, елементарним небажанням голосувати за питання виділення землі "свободівцю" Русенку. Вони чудово розуміли, що законних причин, як і моральних, відмовляти "атошнику" у них просто немає, але бізнесові інтереси одного з членів цієї самої коаліції, не дозволять стати на сторону ветерана війни на Донбасі. От і вирішили деякі народні обранці пересидіти хвилюючі часи десь інакше, щоб і Русенкові в очі не дивитись, і не ганьбитися на все місто.
Переглядів: 2307


Коментарі

0
10 Роман   [Материал]
Мирославо, а ваш чоловік, тато чи брат служили в війську, були в "гарячих точках"? Чи може хтось з ваших однопартійців був? Може Ратушняк з Дозірцивим їздили воювати?

Якщо не помиляюсь, то у вас в партії купа бізнесменів і немає жодного, хто б воював. Тоді звідки вам, шановна, знати про чоловічу гідність. Може в таких питаннях краще помовчати і постояти збоку?

0
9 Марія   [Материал]
Нічого собі пані Миросю, то ви справжня знаменитість серед атовців, виявляється ви і захищаєте інтереси вояків, а ми наївні і дурні навіть не знали, що це саме ви, а не Русенко з покійним Яворським домагались повернення 9 гектарів за аеродромом, а хіба не ви віддали свій депутатський голос за продаж лісу Соляну, а чому не роздали в лісовій зоні по 10 соток атошникам, нехай би в цьому красивому місці собі домівки побудували? Чи не тому, що ви в коаліції з "радикалами", від яких балотувався Солян?

Свого часу ви голосували за 2 гектари атовцям Жуку, лікарю-добровольцю Стодолі і іншим, проголосували тепер десятьом воякам за землю, яку не перший рік без будь-яких документів обробляє ваш однопартієць Дозірців, а тут затряслись і запереживали , що якийсь Русенко отримає так само два гектари. На ньому що світ клином зійшовся чи тут проблема в тому, що він з "Свободи", яка не входить в вашу продажну коаліцію?

А може вам варто відправити свого чоловіка на фронт, нехай пройде через те пекло і тоді він вернеться, а якесь продажне депутатське створіння йому скаже йди гуляй, ми даємо землю тільки своїм? Від вас так і несе лукавством.

І ще, а чому маючи всього трьох депутатів в міській раді, ви аж 2 з них запхали в земельну комісію? Чи не для того, щоб колотити з землями міста? І як так сталось, що на земельній комісії ваші депутати погодили виділення землі 11 атошникам, а потім несподівано передумали і не дали тільки Русенкові?

0
8 Капітан очевидність   [Материал]
Мені одному здається, що ця "звістка", куплені партією свобода? В кожній статті всі погані окрім них. Люди, вами маніпулюють і просто промивають мізки. Тьху.... Гидотство

0
7 Мирослава   [Материал]
До мене, як до депутата Борщівської міської ради, надійшло більше десяти звернень -скарг від атовців які звернулися в міську раду і їм сказали що землі нема. Звичайно в пана Русенка з цим проблем не виникало, так як нинішня очільниця міської ради Г.Ковбель є однопартійкою то земля знайшлася, і не 1га і
в тому місці де забажав пан Русенко, бо в іншому місці там де виділили решті учасникам АТО він не захотів!!! Виникає питання: коли закінчиться ця несправедливість??? Чому одним воїнам які мають вплив 2га а іншим немає і 10 законних сотків.
Шановні "Свободівці" коли ви законним чи незаконним способом не досягаєте бажаного, вдаєтесь до заказних статтів і обливаєте брудом, але знайте що мене цим не залякаєте в мене чиста совість!
І ще одне, якщо кожен учасник АТО буде таким методом пресу вимагати землю то її не вистачить ні в місті, ні в районі, ні в області. Більшість хлопців що приходять з "гарячих точок" не кидають свої фото по всіх соц мережах і не жаліються на партії і не замовляють брудні заказні статті бо їх обідили це не чоловіча позиція!!!!

0
6 Марія   [Материал]
В тім і справа що спочатку деякі не особливо мудрі депутати, якими постійно маніпулюють більш хитрі і досвідчені колєги, думали, шо то спірна земля і не хотіли голосувати...потім, коли сам Русенко появився на сесії, усе пояснив, де він хоче отримати землю і чому саме там, то навіть дурні зрозуміли, що в цій ситуації він повністю правий і це не та земля, яку хтось і колись хотів купити. Після цього навіть противники "Свободи", які постійно голосують проти їхніх ініціатив і з якоюсь ненавистю ставляться до представників партії, зрозуміли, що воїн російсько-української війни має повне право на отримання клаптя землі. І тільки Дейнека з "УКРОПУ", голова земельної комісії, і її колєга по партії Галяска, на пару з якою вони уже засвітились в скандалі з бажанням обікрасти місто, вирішили, що Русенко обійдеться, бо їхньому другу-однопартійцю Олегу Дозірціву, який збирає борщівські землі, цей клапоть для ведення фермерства більш потрібен. На попередній сесії Дозірців саме быльше рикав, щоб Русенкові нічого не дати...


1 2 »
Имя *:
Email *:
Код *: