Головна » 2016 » Серпень » 28 » Борщівський кінолог і його вівчарка Емма стали чемпіонами області

Борщівський кінолог і його вівчарка Емма стали чемпіонами області

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1309
У майстерності подолання смуги перешкод, затримання правопорушника та виконання вправ загальної підготовки службових собак змагалися поліцейські кінологи Тернопільщини. Силами мірялись команди Кінологічного центру ГУНП в Тернопільській області, Борщівського, Підволочиського і Гусятинського відділень поліції – загалом вісім німецьких вівчарок та їхні тренери.

Спершу собаки продемонстрували своє розуміння і точне виконання не тільки голосових команд, а й жестів господаря. Після цього вони разом з кінологами пройшли смугу перешкод, яка імітує труднощі переслідування правопорушника. Особлива спритність знадобилася вівчаркам і кінологам щоб одночасно подолати гладкий бар’єр висотою у два метри. Тут же собаки мали "затримати" зловмисники та охороняти його.



- Для того, щоб повністю підготувати собаку для виконання службових обов’язків потрібно майже два роки інтенсивної дресури, але результат – вартий затрачених зусиль, – розповів начальник Кінологічного центру ГУНП в Тернопільській області Віталій Жилко. - Майже всі вівчарки несли службу в зоні АТО. Вони відмінно допомагали шукати вибухівку, наркотики і розкривати злочини по гарячих слідах.

Абсолютний переможець змагань вівчарка Емма та кінолог Андрій Бордельний з Борщівського відділення поліції поїдуть помірятися силою з командами інших областей за титул найкращого поліцейського кінолога України на чемпіонаті в місті Мукачево, повідомляє сектор комунікації ГУНП в Тернопільській області.
Переглядів: 1309


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: