Головна » 2016 » Травень » 24 » Борщівський пансіонат "Лісова пісня" повернули у власність держави

Борщівський пансіонат "Лісова пісня" повернули у власність держави

08.05.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1335
Господарським судом задоволено позов прокуратури області в інтересах держави Україна про визнання недійсними окремих положень статуту Міжгосподарського пансіонату з лікуванням «Лісова пісня» та скасування запису в Єдиному державному реєстрі про те, що єдиними засновниками оздоровчого закладу є колективні підприємства.

Як вдалось з'ясувати під час судового розгляду справи, ще у 2011 році Регіональним відділенням Фонду державного майна України було визначено державну частку у майні пансіонату «Лісова пісня», яка складає 43,7 % та становить понад 2,5 млн грн.

Однак, до цього моменту зміни до установчих документів оздоровчого закладу не було внесено та не відбулась реєстрація державної частки у встановленому законом порядку. Відбулось це через те, що до статуту включено неправомірні дані про засновників.

Намагаючись захистити інтереси держави у сфері охорони дитинства, тернопільські прокурори пред’явили до суду позов з вимогою визнати недійсними окремі положення статуту та скасувати запис в ЄДР про те, що засновниками пансіонату є колективні підприємства.

Рішенням господарського суду позовні вимоги прокуратури Тернопільської області задоволено в повному обсязі, що надалі дозволить повернути державі з приватної власності частку у майні дитячого пансіонату, де кожного року відпочивають і оздоровлюються сотні дітей не тільки з району, а й з інших куточків України.
Переглядів: 1335


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: