Головна » 2020 » Березень » 8 » Борщівський район ліквідують, щоб утворити Чортківський округ

Борщівський район ліквідують, щоб утворити Чортківський округ

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 4177
«Реформування субрегіонального рівня адміністративно-територіального устрою України: можливі та оптимальні варіанти». Круглий стіл на цю тему відбувся в Мінрегіоні за ініціативи Центру політико-правових реформ, який в рамках проекту «Підготовка та громадське обговорення обґрунтованої пропозиції нового районного поділу всіх областей в рамках реформи місцевого самоврядування України», який реалізується за фінансової підтримки Уряду Великої Британії, підготував пропозиції щодо кількості нових адмінтеродиниць субрегіонального рівня.

Як пояснив Ігор Коліушко, голова правління Центру політико-правових реформ, протягом вересня-листопада 2019 року у кожній з 24 областей відбулися відповідні обговорення із зацікавленими сторонами. На їх основі підготували пропозиції щодо кількості адмінтеродиниць субрегіонального рівня. Ці матеріали сьогодні вперше презентували в Мінрегіоні.

Отож, судячи з представлених матеріалів, Борщівський район має увійти до складу Чортківського округу. Крім Борщівського, до складу майбутнього округу також увійдуть Чортківський, Заліщицький, Гусятинський та Бучацький райони.

Загальна чисельність населення пропонованого округу становитиме майже 300 тисяч мешканців, а центр округу буде в місті Чортків.



«Ми сьогодні поки не ведемо мову про те, як має називатися адмінтеродиниця субрегіонального рівня – район, повіт, округ чи ще якось. Ми сьогодні приступаємо до обговорення їх формату. Хоч такі обговорення тривають в країні з початком реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Та поки рано навіть говорити, де і скільки районів буде. Напрацьовані матеріали Центру політико-правових реформ тепер обговоримо у ширшому колі, залучивши, в тому числі, народних депутатів України. Думаю, Мінрегіон найближчим часом створить спеціальну робочу групу, яка займеться цим питанням. Фінальне обговорення плануємо за круглим столом у парламенті. Орієнтовно це буде в квітні», - сказав заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.
Переглядів: 4177


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: