Головна » 2016 » Серпень » 9 » Борщівським лікарям не виплачують зарплату, а медсестри живуть за межею бідності

Борщівським лікарям не виплачують зарплату, а медсестри живуть за межею бідності

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1403
Ситуація в країні нагадує театр абсурду, а чиновники і депутати на усі сторони розхвалюють децентралізацію, забуваючи при цьому розповісти своєму електорату, з якими труднощами доведеться зіштовхнутись звичайним людям після впровадження такого новшества в життя.

Не перший місяць на власній шкурі відчувають усі блага децентралізації і борщівські медики, яким систематично і катастрофічно не вистачає фінансування для здійснення своєї діяльності та оплати праці. І хоча чиновники району постійно "годують" їх обіцянками, що питання фінансування буде вирішено і ніяких проблем у подальшому виникати не буде, на справі усе по-іншому.

Цими днями в редакцію газети звернулись небайдужі медики, яким увірвався терпець і які ледве зводять кінці з кінцями в ситуації, коли заробітня плата затримується, ще й на горизонті замайоріло скорочення штату працівників. Саме таким оригінальним чином адміністрація лікарні та районі чинуші можуть вирішити проблему недофінансування, взявши і викинувши на вулицю людей, які і без того працюють за жалюгідних тисячу-півтори.

Так от, сьогодні в лікарні відбулись збори медичного персоналу, на яких головним стояло питання невиплати заробітньої плати та заборгованість перед працівниками. За словами працівників лікарні, тільки вчора люди отримали решту грошей за червень місяць. Також стало відомо, що два бухгалтери і комп'ютерник розрахувалися з роботи по причині малої зарплати.

Люди обурені, адже молодший персонал працює за невелику зарплату, тепер вони ще й змушені залізати в борги, бо немає за що жити. У санітарок і медсестер просто немає заможних і не дуже пацієнтів, які готові "подякувати" ескулапам за їх праведні труди. Так само і не всі лікарі приймають таку "подяку" і працюють принципово і на голому ентузіазмі.

На збори колективу були запрошені та прибули голова районної ради Іван Кобилянський та очільниця РДА Людмила Юзьків, які поспішили запевнити людей, що їх питання буде вирішено уже найближчим часом, підкресливши, що винуватцями такого безладу є керівництво лікувального закладу та працівники бухгалтерії лікарні, які пустили ситуацію на самоплин.

Тільки от викликає подив, чому ж саме зараз, коли медики ледь не півтора місяця не отримують зароблені ними гроші, чиновники знайшли винних. Чому ніхто не контролює ситуацію з оплатою праці сотень лікарів, медсестер і санітарок, щоб в майбутньому такі речі не повторювались і не доводилось виправдовуватись перед обуреними людьми?
Переглядів: 1403


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: