Головна » 2017 » Січень » 26 » Борщівським медикам та педагогам виплатять заборговане, а чиновникам піднімуть зарплатню

Борщівським медикам та педагогам виплатять заборговане, а чиновникам піднімуть зарплатню

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 2
Переглядів: 2219
Чергова сесія, важливість якої полягала в першу чергу в прийнятті необхідних рішень для виплати заборгованості та зарплатні бюджетникам - медикам та учителям, пройшла більш-менш вдало, якщо не враховувати кілька скандальних моментів, які розділили депутатський корпус. Зокрема, серед конче необхідних бюджетних питань і виділення мільйонних коштів на первинну та вторинну ланку медицини, на оплату праці педагогів та працівників закладів культури, депутати фактично одностайно проголосували за надвисокі зарплатні місцевим чиновникам.

Якщо враховувати той факт, що фонд оплати праці службовців міської ради, а на роботу планується прийняти більше 50 працівників, становить майже 5 мільйонів гривень, зовсім не важко підрахувати, що середня зарплатня складе майже 8 тис.грн.

Звісна річ, без емоційних і при цьому дуже влучних виступів на цей рахунок не обійшлось. Слово брали депутати з різних фракцій: виступав депутат Володимир Дуплавий від "ДемАльянсу", Ярослав Козій від "БПП", від "Свободи" Христина Яворська, які обурились настільки високими зарплатами чиновників на фоні зубожіння звичайних жителів і падіння рівня життя.

Однак, хто б і як не пручався, в кінцевому результаті проект бюджету все ж був підтриманий, хоча деякі правки депутатам все ж вдалось протиснути. Зокрема, зі статті на оплату праці працівників міськради забрали 350 тис.грн. А медичну субвенцію розділили замість запланованих 40/60% (на первинну та вторинну ланки) в пропорції 35/65%.

Власне, саме це питання дало деяким політикам чіткий сигнал, що не все так безхмарно в лавах коаліції. Справа в тому, що практично всі депутати "Самопомочі" підтримали такий перерозподіл, проти чого виступили представники "Батьківщини". Говорити про крах коаліції ще зарано, але те, що Івану Кобилянському буде не завжди просто добиватись необхідних рішень, зрозуміло для всіх. Ну і не варто забувати, що ще на початках виборчих перегонів політикумом Борщівщини ширилися чутки стосовно антипатії у окремих депутатів "Самопомочі" до представників "Батьківщина".

Переглядів: 2219


Коментарі

0
2 Sashko   [Материал]
Шановні читачі, з усією повагою прошу утриматись від обливання брудом за один коментар людини, яка має право на висловлення своєї думки. Якби ви обговорювали існуючі проблеми, високі зарплатні чиновників, несправедливість можновладців та інші негаразди, які існують в наші громаді, тоді жодних видалень не було б, але переходити межу здорового глузду через один комент - перебор. Ви можете звинувачувати в чомусь продажних чиновників, депутатів, які обкрадають місто, посіпак партійних вождів, але не звичайних коментаторів і читачів.

Всього доброго і не тримайте зла на редакцію.

0
1 іРА   [Материал]
А як технічно можна їх зняти?це ж може тільки зробити модератор(автор)Звістки СашкА ГладкА.Ти диви,така чесна і непідкупна......"І ти,Брут?"

Имя *:
Email *:
Код *: