Головна » 2021 » Лютий » 16 » Босоніж і в люті морози: на Борщівщині медики впродовж кількох годин рятували молоду жінку

Босоніж і в люті морози: на Борщівщині медики впродовж кількох годин рятували молоду жінку

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 4032
13 Лютого 2021 року, в час, коли на теренах Борщівщини вирувала негода, снігові перемети заблокували автомобільний рух транспортними артеріями краю, в одному із сіл Борщівського району відбувались дійсно драматичні події, про які в деталях розповів Петро Павлюк.

"02:15 ночі...Мама хворої дівчини на подвір'ї плаче, пояснюючи ледве, що сталось крізь сльози... Сімейний лікар, Павлюк Мирослава Іванівна, як спала в піжамі, з босими ногами, так голобіски вхватила все своє медичне обладнання, і босоніж з голими ногами побігла по морозу та снігу до хворої в село...через якийсь час прибігла фельдшер Білівців Надія Сакуляк...Ви собі й не уявляєте яка там була ситуація. Сімейний лікар і фельдшер с.Білівці від 2:30 до 5:30 ранку рятували людину. Коли їй вже стало краще і вона вже почала приходити в себе, медики залишили будинок хворої...Але на щастя медики села Білівці вчасно надали першу невідкладну допомогу...",- написав чоловік Мирослави Павлюк Петро.

За словами Петра, з яким редакції "Звістки" вдалось поспілкуватись, увесь час, а це майже чотири години, поки жінці не стало краще і не відновилась більш-менш нормальна рухова активність і загальний стан пацієнтки, сімейний лікар та фельдшер були поруч, рятуючи життя молодої жінки.

Близько 7 години ранку завдяки злагодженим діям рятувальників та комунальників хвору жінку доправили до фельшердсько-акушерського пункту села Вигода, після чого продовжили надавати усю необхідну медичну допомогу.
Переглядів: 4032


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: