Головна » 2017 » Жовтень » 19 » Чемпіон Тернопільської області з шахів провів майстер-клас для борщівських дітей

Чемпіон Тернопільської області з шахів провів майстер-клас для борщівських дітей

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1272
Цієї неділі юні шахісти Борщівщини зустрілись з чемпіоном Тернопільської області, кандидатом в майстри спорту з шахів Богданом Мазурчаком, який спеціально приїхав на запрошення шахово-шашкового клубу «Королівська фортеця», щоб провести справжній майстер-клас для дітей. Приміщення читального залу районної бібліотеки, в якому відбувався захід, було вщент заповнене маленькими шахістами – 30 дітей виявили бажання зіграти в шахи з чемпіоном!

Спочатку для них Богдан Мазурчак провів шаховий лекторій, розповів про стратегію гри, демонструючи кожен хід на шахівниці, надав змістовні поради як грати, щоб перемагати, не допускаючи помилок. А далі ще цікавіше – сеанс одночасної гри з усіма дітьми відразу. Хвилюванню не було меж, адже кожен з 30-ти юних шахістів вперше в житті грав свою шахову партію із справжнім чемпіоном… Результат, звісно, можна було передбачити: тому він і чемпіон, що усіх перемагає, а більшість дітей лише вчаться шахової тактики. Початківці зазнали поразки скоріше (дехто двічі за сеанс), хто має більше досвіду – протримались довше. Найкращий результат з усіх дітей продемонструвала 7-річна Діана Скорохід, яка зуміла найдовше протриматись в шахових баталіях з професіоналом.

Та найцікавіше ще було попереду. Гра «в сліпу», проведена Богданом Мазурчаком, захопила і дітей, і присутніх дорослих, які, об’єднавшись в єдину команду, спільно грали проти чемпіона. Сидячи спиною до шахівниці, в протилежному боці залу, не маючи перед собою нічого, окрім папірця і ручки, Богдан Мазурчак грав партію проти всіх, просто називаючи відповідні ходи. Спільна гра дітей проти одного чемпіона тривала довго: діти сперечались, продумували власну стратегію і називали найбільш правильний, на їхню думку, хід. Щоби партія не затягнулась до вечора, суперники згодились на нічию аж на 51 ході. Перемогла дружба!

Усі діти отримали пам’ятки про проведений «шаховий» день з автографом Богдана Мазурчака, а найголовніше – знання та досвід.

"Вірю, що і серед наших юних шахістів будуть чемпіони!",- наостанок додав керівник шахово-шашкового клубу "Королівська фортеця" Ігор Багрій.







Переглядів: 1272


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: