Головна » 2017 » Вересень » 8 » Через помилку мешканець Борщівщини міг втратити власну землю

Через помилку мешканець Борщівщини міг втратити власну землю

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2861
Днями до Борщівського бюро правової допомоги звернувся житель одного із сіл Борщівського району, який не зміг укласти договір оренди земельної ділянки через помилку в документах.

Клієнт розповів, що договір оренди він не уклав через помилку при написанні прізвища в документах, яка була допущена під час оформлення Державного акта на право власності на землю, посилаючись на офіційний веб-сайт Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області. Усунути розбіжності в досудовому порядку виявилося неможливим, про що клієнт отримав відповідь з управління Держгеокадастру. Звернувшись до відділу державної реєстрації районної державної адміністрації із заявою про реєстрацію права власності на зазначену земельну ділянку, клієнт отримав відмову державного реєстратора у зв'язку із зверненням “неналежної особи”.

Команда Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги видала наказ № 1903/74 від 10 липня 2017 р., яким уповноважила головного спеціаліста Борщівського бюро правової допомоги Ольгу Носовську надати безоплатну вторинну правову допомогу гр. М. у суді по справі про встановлення факту належності правовстановлюючого документа. Фахівчиня бюро підготувала заяву до суду в порядку окремого провадження та здійснила представництво інтересів клієнта у Борщівському районному суді Тернопільської області. Захищаючи права заявника, представниця бюро посилалася на п.6 ч.1 ст. 256 Цивільного процесуального кодексу України, у якому йдеться, що суди розглядають справи про встановлення фактів належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім’я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім’ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним в свідоцтві про народження або в паспорті.

За результатами розгляду справи заяву клієнта задоволено, 21 серпня 2017 суд прийняв рішення про встановлення факту належності правовстановлюючого документа громадянину М. Довідково: за правовими консультаціями жителі Борщівського району можуть звертатися до бюро правової допомоги за адресою: м. Борщів, вул. Шевченка, 20 А, тел.: (03541) 2-28-80.

Нагадуємо, що в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103. Зателефонувавши за ним, Ви зможете уточнити актуальну інформацію щодо осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, змін в законодавчій базі стосовно її надання, актуальні адреси та контакти центрів у всіх регіонах України. Ця телефонна лінія працює цілодобово. Дзвінки у межах України – безкоштовні.



Джерело: Тег.юа
Переглядів: 2861


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: