Головна » 2019 » Червень » 8 » Через сильні дощі аграрії Борщівщини можуть втратити урожай?

Через сильні дощі аграрії Борщівщини можуть втратити урожай?

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1058
Через аномальні опади аграрії Тернопільщини можуть втратити частину врожаю.

Тільки у травні на Тернопільщині випало дві місячні норми опадів, повідомила метеоролог Оксана Озимків. Відтак запаси вологи в ґрунті значно перевищують норму. Синоптики припускають, це може призвести до гниття кореневих систем.

«У квітні цього року випала дуже велика кількість опадів, у деяких районах нашої області – до чотириста відсотків декадної норми. Внаслідок цього запаси вологи почали перевищувати норму. У травні також спостерігалися опади, що удвічі перевищували норму», – зазначила Оксана Озимків. За словами синоптиків, у червні також часто дощитиме. Періодично далі можливі зливи, грози та град. Це може загрожувати майбутньому врожаю.

Втім, у департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації переконані, поки що хвилюватися рано. Теперішні дощі критичної шкоди сільському господарству не приносять. Ґрунти постійно зволожуються і це сприяє швидкому росту окремих культур. Якщо до липня ситуація стабілізується, то аграрії зберуть гарний врожай. Часті зливи найбільш небезпечні у жнива.

«Поки що значних наслідків від дощів в нашій області немає. Травневі дощі приносять і користь для деяких сільськогосподарських культур. Оскільки їм більше загрожує посуха. Проте часті дощі, які спостерігаються в травні, заважать обробітку культур, захисту їх від бур’янів, шкідників, хвороб», – зауважив на колегії ОДА директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Володимир Стахів.



Софія Романська для ЗЗ
Переглядів: 1058


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: