Головна » 2021 » Серпень » 22 » Чи бути очисним в Борщеві: проект за 25 млн грн реалізує скандальна фірма з Рівного

Чи бути очисним в Борщеві: проект за 25 млн грн реалізує скандальна фірма з Рівного

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1861
Питання будівництва очисних споруд в Борщеві обговорюють уже впродовж багатьох років. Хтось будує на цій одвічній борщівській проблемі свій передвиборний піар, хтось взагалі боїться торкатись цієї теми.

На початку літа Комунальне підприємство "Борщівський комунальник" Борщівської міської ради за результатами тендеру замовило ТОВ «Комфорт-Еко» будівництво очисних споруд каналізації господарсько-побутових стоків в м. Борщів по вул. Нічлава за 24,77 млн грн.

Що цікаво, участь у тендері взяли три фірми: "ГЛОБАЛ БІЛД ІНЖИНІРИНГ", "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ "ПОДІЛЛЯ-ТРАНСБУД" та згадувана уже "Комфорт-Еко", яка виграла з найбільшою вартістю робіт. Тернопільська компанія ТОВ "ГЛОБАЛ БІЛД ІНЖИНІРИНГ" пропонувала найнижчу ціну і готова була реалізувати проект за 23,2 мільйона гривень. ТОВ "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ "ПОДІЛЛЯ-ТРАНСБУД" з Кам'янець-Подільського запропонувала виконати роботи за 24 мільйона. Але найдешевші пропозиції були відхилені і перевагу надали рівненській фірмі.

Зауважимо, що тернополяни та кам'янчани програли тендер компанії «Комфорт-Еко», яка відома волинянам через скандал з володимир-волинським сміттєзвалищем. «Сила правди» розповідала, що компанія «Комфорт-Еко» почала роботи ще навесні 2018 р., до кінця року освоївши половину бюджету. У своїх актах виконаних робіт фірма вказала, що об’єкт мало не готовий до здачі в експлуатацію, але насправді за майже десять місяців від початку робіт підрядники лише викопали котлован, придбали плівку і бульдозер. За цими фактами правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

На початку 2020 р. будівництво полігону завершили, однак Держархбудінспекція не прийняла його в експлуатацію. Тим часом директору комунального підприємства «Полігон» Олександру Козичку оголосили підозру в кримінальному провадженні, однак йому не судилося дочекатися суду. 7 серпня 2020 р. посадовець помер.

Восени 2020 р. громадський активіст Тарас Сватко оприлюднив аудіозаписи розмов покійного Козичка з різними посадовцями, в тому числі і Волинської облдержадміністрації. На них чути як директора комунального підприємства схиляли заплатити підрядникам за невиконані роботи. У другій та третій частині плівок чути про махінації на будівництві полігону та скільки грошей відмили на масштабному проєкті.

На початку 2021 р. стало відомо, що правоохоронці розслідують ще одне провадження, пов’язане з будівництвом сміттєвого полігону для Володимира-Волинського. Підрядників підозрюють у привласненні коштів комунального підприємства. А навесні новий міський голова Володимира-Волинського Ігор Пальонка заявив, що новий сміттєвий полігон введуть в експлуатацію до кінця 2021 року, а з фірмою «Комфорт-Еко» будуть судитися.

До слова, згадувана фірма «Комфорт-Еко» на сьогоднішній день є фігурантом ще одного кримінального розслідування. Групою слідчих СУ ГУНП в Тернопільській області встановлено, що групою осіб за попередньою змовою, зловживаючи своїми службовими повноваженнями, з корисливих мотивів, протиправно заволоділи чужим майном на території Тернопільської області, чим заподіяли тяжкі наслідки правам та свободі громадян.

І, що ще більш цікаво, розслідування стосується відразу кількох аналогічних об'єктів реконструкції та будівництва біологічних очисних споруд та систем каналізації на території Тернопільської області за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку: в Товстому, Підгайцях, Почаєві та Ланівцях.
Переглядів: 1861


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: