Головна » 2016 » Грудень » 30 » Чи є майбутнє у Борщівського цукрового заводу після продажу?

Чи є майбутнє у Борщівського цукрового заводу після продажу?

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2480
Усі ми, мешканці Борщівщини, з особливим ентузіазмом і радістю сприйняли новину про купівлю цукрового заводу іноземними інвесторами, сподіваючись, що уже в найближчому майбутньому колись потужний комплекс запрацює і люди знову отримають роботу. Але в реальності вимальовується зовсім не така яскрава і барвиста картина, як того хотілося б.

Як вдалось з'ясувати місцевим активістам, які давно і наполегливо боряться за можливість відновити діяльність цукрового заводу, представниками компанії, яка викупила Борщівський цукровий завод, розробляється план з його повної ліквідації. Цим самим вони унеможливлять появу конкурентів в регіоні, а також скинуть зайвий баласт, на охорону та утримання якого також потрібні значні кошти, одночасно заробивши мільйони на "металобрухті".

Для цього нібито навіть буде сформована команда, в яку на цей раз можуть увійти не тільки представники робітничих професій, які будуть різати обладання та здійснювати його демонтаж, а й співробітники охоронних фірм, які повинні будуть взяти на себе функцію протидії активістам.

Зауважимо, що вкрай тривожна ситуація зараз спостерігається на цукровому заводі в Городенці, який, як і Борщівський, придбаний компанією Pfeifer & Langen і на якому обладання вирізають шаленими темпами.


Як би прикро не було визнавати, але на сьогоднішній день ні міська влада, ні районна, ні обласна не збираються ставати на захист колись успішного підприємства, зберігаючи нейтралітет, або ж просто відпрацьовуючи гроші заможних замовників.

Переглядів: 2480


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: