Головна » 2020 » Жовтень » 22 » Чи мають медики Борщівщини право балотуватися в депутати?

Чи мають медики Борщівщини право балотуватися в депутати?

23.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1749
Контраверсійність заяв окремих політиків Борщівщини напередодні виборів до місцевих рад викликають чимало запитань і при цьому змушують всерйоз замислитись над тим, куди ж ми з вами рухаємось і кого завтра можемо посадити у владні крісла. Самозакоханих небожителів з вираженим неврозом егоїстичної самоінфляції, а може управлінців, які відкинуть на наступні 5 років власні амбіції, щоб зробити громаду хоч на йоту кращою. Як би не було прикро визнавати, але вибір може стати фатальним для прийдешніх поколінь.

Чому ж, власне, виникло таке філософське питання? А тому, що, видається, ніби за два дні до виборів у когось з місцевих політиків, вершителів доль Борщівщини, почались передвиборчі судоми. Яскравим прикладом цього став сьогоднішній допис лідера Борщівської парторганізації “Батьківщина” Ореста Яреми, в якому він дорікнув медикам, які вирішили балотуватись до Борщівської міської ради. За словами очільника партії Юлії Тимошенко, багато кандидатів в депутати “заходять” в майбутню раду автоматично, при цьому не агітують за себе, але набрали в списки медиків, хоча обіцяли бути аполітичними. І це, як зауважив Орест Ярема, в час пандемії коронавірусу.

“Хто буде вирішувати долю Борщівської громади вразі якщо виборець проголосує за партії які подані в ТВК ,та наберуть пяти процентну відмітку:Довіра-Чепесюк І.,За майбутьнє-Сорба П.,Суга народу-Домітряк Р.,Галицька партія-Романюк С.,Голос-Романюк В.,Радикальна партія -Солян М.,Свобода -Данилевич А.,Сила людей-Лань І.,ЄС-Соронтіно С.,Батьківщина -Сельский Р.Чому я вирішив надати таку інформацію нашим виборцям,тому що деякі кандидати з невідомих причин за себе не видуть ніякої агітаційної роботи ,вони заходять автоматично.Думаю що це не випадково ,вони змінили не одну політичну партію,робили заяву що їхня організація, де вони працюють ,політикою займатись не буде,а фактично приймає участь понад двадцять медичних працівників у виборчому процесі,це при сьогоднішні пандемії.”,- написав на власній сторінці Орест Ярема (стилістика та орфографія автора збережені, ред.)

Доволі цікаво, що працівники медичної сфери є майже у всіх партійних списках: в “Європейській Солідарності”, “Слузі народу”, “Свободі”, в партії “За майбутнє”, “Довірі”. Є вони і в “Батьківщині”. Чому в час пандемії медики можуть балотуватись від партії Яреми-Чопика, але не можуть йти в командах інших політсил, незрозуміло. Незрозуміло пересічному виборцю, але цілком зрозуміло, якщо копнути трішки глибше. Свого часу призначивши на посаду керівника медзакладу Віктора Гладкого, керівники “Батьківщини” були впевнені, що левова кількість працівників установи стане основою їх виборчого легіону, що сотні медиків віддадуть свої голоси за потрібну партію та кандидата. Однак, як показала існуюча ситуація, багатьом медикам такий політичний гамбіт не припав до душі. І ті, кого очільники “Батьківщини” вважали своїм електоратом, поступово віддали симпатії іншим. Цілком зрозумілий та логічний процес.

Незрозуміло тільки те, чому медикам в час пандемії не можна брати участі у виборах, як натякає Орест Ярема, а бізнесмену, який заробляє мільйони, вправно освоюючи бюджетні кошти, апріорі потрібно йти у владу. Подібні гешефти політичних куртизанок наштовхують на думку, що серед нас є обрані Богом, кому влада має бути надана з самого народження, а хтось має залишатись на периферії політичного життя.

Абстрагувавшись від персони очільника “Батьківщини” та його роздумів на тему “кому йти, кому не йти”, хочеться додати, що навіть дещо шкода, що мільйони гривень, які за останні місяці викинули на вибори і “заохочення” виборців представники партії “Батьківщина”, щоб отримати максимальну владу і посадити в мерське крісло Ігора Чопика, можуть перейти в неліквідні політичні активи. Але хіба ж можна всерйоз розмірковувати над тим, кому можна, а кому зась йти в політику. Нехай і на периферії.

Як на мене, то сьогодні, навіть і в час пандемії, медики мають право йти в політику. Як мають таке право вчителі, спортсмени, економісти, правозахисники і представники робітничих професій, безробітні, але зацікавлені в розвитку громади люди. А на завершення хочеться нагадати, що очільник "Батьківщини" в Борщівському районі також лікар, нехай і ветеринарний...

Завжди Ваш, Сашко Гладкий
Переглядів: 1749


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: