Головна » 2018 » Листопад » 27 » Чи переймаються депутати Борщівщини долею звичайних людей та медиків БРЦКЛ?

Чи переймаються депутати Борщівщини долею звичайних людей та медиків БРЦКЛ?

24.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2262
Нещодавно депутати Борщівської райради, котра, схоже, поступово втрачає вплив на найважливіші процеси в районі, зібрались на сесію, щоб розглянути кілька господарських та бюджетних питань.

Результативність окремих народних обранців вражає, особливо, якщо врахувати той факт, що з двох десятків питань депутати спромоглись розглянути лишень ...вісім.

Найбільш емоційним та складним виявилось питання "Про внесення змін до статуту Борщівської ЦРКЛ", яке передбачало зміну юридичної адреси БЦРКЛ та перереєстрацію в одному з сіл району, котре не ввійшло до громади.

"Звістці" вдалося поспілкуватись з представниками Борщівської райдержадміністрації, котрі переконують, що у випадку позитивного рішення по цьому питанню, адміністрація змогла б додатково залучити до районного бюджету майже 4 мільйони гривень, які використали б на ліквідацію заборгованості перед медиками.

"Завдяки цьому рішенню на лікарню можна було б спрямувати більше 3,5 мільйона гривень, і не стояти з протягнутою рукою перед обласними та київськими чиновниками, а цих грошей вистачило б на погашення існуючої заборгованості перед лікарями та працівниками лікарні",-розповів на правах анонімності працівник РДА.

Категорично проти цього виступили депутати "Батьківщини".

Хочеться нагадати, що свого часу головний лікар Борщівської ЦРКЛ Олег Прокопович був обраний депутатом районної ради саме за списками "Батьківщини" та призначений на посаду головного лікаря завдяки старанням підопічних Юлії Тимошенко.

В цей самий день на сесії розглянути ще одне питання, як, могло б залишитись зовсім не поміченим, якби не резонансна розв'язка - відмова окремих депутатів підтримати звернення до Президента України Петра Порошенка з проханням скасувати постанову Кабміну про підвищення ціни на газ.

Політичне рішення, яке могло б продемонструвати несприйняття політики уряду Гройсмана, здавалося б, мало б бути проголосоване одноголосно. Але на справі виявилось, що серед депутатів є й ті, які підтримують підвищення цін на газ, або не виступають проти нього.

Одним з тих, хто відмовився підтримувати звернення до Президента, став керівник Відділу освіти, сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту Валерій Ромашенко, котрий свого часу також був депутатом районної ради від "Батьківщини", але згодом "переметнувся" до лав "БПП".

Саме завдяки таким "принциповим" депутатам рішення не отримало підтримки і тепер деякі очільники Борщівщини зможуть відзвітувати в столиці, що в нашом краї усі задоволені підвищенням тарифів та політикою уряду.
Переглядів: 2262


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: