Головна » 2020 » Квітень » 7 » Чи вбережемо ми медиків Борщівщини і чи буде нас кому рятувати?

Чи вбережемо ми медиків Борщівщини і чи буде нас кому рятувати?

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 3114
Сьогодні, коли кількість померлих в Україні зростає, а графіки, представлені в ЗМІ, демонструють майже експоненціальне зростання кількості нових випадків зараження COVID-19, ми повинні розуміти, що невдовзі біда може постукати і у нашу домівку. Але, уявіть собі хоча б на мить, що в цей самий час нас з вами не буде кому рятувати. Саме так, лікарі та медичні працівники будуть самі рятуватись від недуги і в кращому випадку будуть змушені перебувати на обсервації.

До такого сценарію деякі безвідповідальні люди і потенційні пацієнти інфекційного чи навіть відділення інтенсивної терапії Борщівської районної лікарні підштовхують нас не перший день. Чудовим прикладом такої халатності є історія, яку редакція "Звістки" дізналась з власних джерел і яка ілюструє, в якій небезпеці сьогодні перебувають пересічні медики.

"Цими днями на лінію "швидкої" надійшов виклик. Оператору екстренної служби повідомили про чоловіка з рвотою та жовтушністю. Щоб уточнити діагноз фельдшер зателефонувала за вказаним номером, але у відповідь отримала відбірну порцію грубощів і закликів негайно їхати до хворого чоловіка.

Зважаючи на те, що автомобіль "швидкої" Більче-Золотого знову перебуває на ремонті, на виклик в Глибочок виїхала бригада з Борщева. Медикам пощастило, що вони одягли спеціальні захисні костюми та засоби індивідуального захисту. Адже, коли приїхали за вказаною адресою, виявилось, що хворий після колись перенесеного інсульту, з цукровим діабетом, підвищеною температурою +38,5 і сильною задишкою. А його донька 14 березня повернулася із заробітків з Німеччини...

Надавши усю необхідну в цьому випадку допомогу, лікар швидкої вирішив провести аускультацію (дослідження легень, серця з допомогою стетоскопа). Медик одразу зрозумів, що у хворого є ще й підозра на пневмонію.

Незважаючи на неодноразові вимоги до жильців будинку одягнути захисні маски, щоб запобігти ймовірному поширенню небезпечної інфекції, присутні ігнорували усі прохання медиків.

Хворого доправили в інфекційне відділення Борщівської районної лікарні та передали під опіку колегам. Після цього працівники "швидкої" пішли митись, дезінфікуватись, переодягатись ... і мити автомобіль швидкої допомоги (!).
"

Ось в таких умовах сьогодні працюють пересічні медики. Вони щодня і щохвилини ризикують власним здоров'ям та життям. Здоров'ям і життям своїх рідних. Є ж люди, яким байдуже на безпеку оточуючих і які банально не розуміють, що сьогодні інфікований медик уже перестає бути медиком, а значить може виникнути ситуація, коли через безглуздість та самовпевненість окремих людей, які живуть серед нас, ми можемо залишитись без працівників "швидкої", інфекційних відділень, сімейних лікарів, педіатрів, анестезіологів, медичних сестер та медпрацівників загалом.

І якщо у вас, шановні читачі "Звістки", виникла необхідність викликати "швидку", будьте щирими і відвертими, не приховуйте інформацію про свій стан. Пам'ятайте, що вам прийдуть на допомогу, але попереджений медик - захищений медик.
Переглядів: 3114


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: