Головна » 2018 » Травень » 3 » Чи загрожує борщів'янам екологічний геноцид?

Чи загрожує борщів'янам екологічний геноцид?

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 3
Переглядів: 2973
Одночасно зі знищенням зелених зон, яких зовсім скоро може взагалі не залишитись у нашому невеликому містечку, в Борщеві може з'явитись нова проблема - потужна ТЕС, яка працюватиме, як запевняють новоявлені інвестори, на деревній трісці.

Що цікаво, питання інвестора з далекої Одеси, батьківщини "великого комбінатора" Остапа Бендера, викликало справжній супротив і негатив зі сторони одного з депутатів від правлячої партії "Батьківщини" - Івана Павлюка, який якраз і проживає у селищі цукровиків, де планується запуск ТЕС.

За словами депутата, який виступав перед присутніми колегами під час останньої сесії міської ради, запуск ТЕС стане початком екологічного геноциду та знищення лісів краю. Але найгірше на думку деяких народних обранців те, що майбутнє підприємство може викидати в атмосферу величезні об'єми отруйних та небезпечних речовин. Крім того, містом давно ширяться чутки, що на колишньому цукровому заводі можуть спалювати не тільки тріску, а й сміття з усієї області.

Після запальної дискусії, в якій активно брали участь керівники міста, стало зрозуміло, що так легко "протягти" це питання через сесійну залу не вдасться. Адже зрозуміло, що той самий Іван Павлюк, який пройшов до міської ради від провладної "Батьківщини" не захоче підтримувати власне керівництво, як і добрий десяток інших депутатів, які побояться брати на себе відповідальність. Для інвестора, який обіцяє молочні ріки і кисільні береги, таке рішення може стати справжньою несподіванкою та початком кінця, навіть незважаючи на піар-кампанію, яку готують проводити серед місцевих мешканців.
Переглядів: 2973


Коментарі

-1
3 іван Павлюк   [Материал]
Є така приказка:: Кіз ведуть на бойню, і щоб вони не мекали і не боялися то перед ними пускали козла, якому вірилиі він гордо вів кіз на забій. В нас таким козлом є той самий  начальник ТЕЦ Саранчук І.М.

-3
2 Vitaliy Harasymiv   [Материал]
ТЕЦ за 50 років експлуатації працювала на вугіллі, мазуті, газі, а тепер
працюватиме на деревині, яка є найбільш безпечною сировиною для
довкілля. Відходами при спалюванні деревини є зола, водяний пар і
вуглекислий газ. Потужні ТЕС – це більше 1000 МВт, а Борщівська ТЕЦ
відноситься до малопотужних – 10 МВт. Конструкція котлів не дозволяє спалювати сміття і побутові відходи. Тих кого цікавить дана тема,
просимо завітати на екологічні вечори запитань і відповідей, 8, 9, 10,
11 травня в клубі селища цукрового заводу. Початок о 20 годині.
Начальник ТЕЦ – Саранчук І.М.

1
1 іван Павлюк   [Материал]
13 травня 2018 року 0 15 год дня, біля памятника Л. Українки в м. Борщів (район бувшого цукрового заводу) відбудеться зустріч жителів міста з головою обєднаної громади Кобилянським Іваном Івановичем, депутатами громади, депутатом обласної ради, головою обласної ради С.С.Барна та депутатом Верховної ради О.С.Барна
Жителі міста надіються що представники влади прибудуть на вимогу жителів м. Борщева для пояснення будови "краматорію" для спалювання дерев, попередньо перероблених в тріску, і таким чином будуть знищуватися зелені насадження України.
Запрошуємо на зустріч всіх жителів, кому не байдуже життя та здоровя
наших дітей та онуків.

Имя *:
Email *:
Код *: