Головна » 2020 » Квітень » 1 » Чому деякі громади Борщівщини не виділили на боротьбу з COVID-19 ні копійки?

Чому деякі громади Борщівщини не виділили на боротьбу з COVID-19 ні копійки?

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1992
У час, коли одні органи влади та місцевого самоврядування приймають рішення про виділення сотень тисяч гривень на порятунок своїх громадян від інфікування коронавірусом та на лікування небезпечної недуги, в інших громадах вирішують відмовчатись. А якщо і приймають рішення про виділення коштів, то виділяють для потреб медичної галузі суми, які точно не відповідають сучасним викликам.

Борщівська районна лікарня, яка є єдиним закладом охорони здоров'я в Борщівському районі, в якому будуть приймати та лікувати хворих на коронавірус, на сьогоднішній день з місцевих та районного бюджету отримала 2,1 мільйона гривень.


(клікнути на зображення, щоб збільшити)


Зокрема, з районного бюджету для потреб лікарні було виділено 600 тис грн., 1,2 млн грн. виділили на медичний заклад з бюджету Борщівської об'єднаної громади, 150 тис грн. виділило підприємство "Дінтер Україна" та 10 тис грн. Борщівське споживче товариство.

А от Мельнице-Подільська та Скала-Подільська громади вирішили не поспішати з тим, щоб уже сьогодні максимально забезпечити районну лікарню, виділивши з власних бюджетів на боротьбу з коронавірусом жалюгідних 82 та 50 тисяч гривень відповідно. Невже керівництво громад, які на сьогоднішній день є одними з найбільших в районі, а також місцеві депутати не здатні усвідомити, що в цей час потрібно мобілізувати свої ресурси для боротьби з COVID-19?

Справжнє здивування викликала позиція ще двох громад: Більче-Золотецької та Озерянської ОТГ. З інформації, оприлюдненої на офіційному порталі Борщівської райради та наданої головним лікарем Борщівської районної лікарні Віктором Гладким, станом на 27 березня керівництво вказаних об'єднаних громад не виділило для потреб лікувального закладу ... ні копійки.

Невже Борщівська ОТГ та Борщівська районна рада здатні виділити на боротьбу з коронавірусом і потреб медзакладу майже 2 мільйони з власних бюджетів, а 4 громади, в яких проживає більша частина мешканців району, виділили загалом лишень 130 тисяч гривень? І чому керівництво лікарні та місцеві політичні лідери, які уже сьогодні боряться за те, щоб взяти під контроль Борщів та громаду, не навідуються до керівників громад, окремі з яких є ще й членами політичних партій.

Зокрема, керівник Скала-Подільської ОТГ Віктор Мирончук йшов на вибори, як член політичної партії ВО "Батьківщина", а тому міг би виконати вказівку районного партійного керівництва і виділити на боротьбу з коронавірусом не 50 тисяч гривень, а значно більше.
Переглядів: 1992


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: