Головна » 2018 » Грудень » 27 » Чому на Борщівщині чиновники ігнорують питання дітей з особливими освітніми потребами?

Чому на Борщівщині чиновники ігнорують питання дітей з особливими освітніми потребами?

27.07.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1293
Свого часу перша леді України заявляла, що головна мета інклюзивно-ресурсних центрів полягає у тому, щоб діти з особливими освітніми потребами отримували максимально якісну освіту. Для забезпечення такої ініціативи в бюджеті було закладено 509 млн грн. Одначе, на місцях увесь цей процес чомусь буксує, а створення інклюзивно-ресурсних центрів вперто ігнорується чиновниками, які більше турбуються про власний спокій.

І якщо за цей рік на теренах Тернопільщини було відкрито 10 інклюзивно-ресурсних центрів, то в цілому Борщівському районі - жодного. Бентежить і те, що, швидше за все, найближчим часом створення таких центрів не планується в жодній з громад Борщівщини, хоча майже трьом сотням особливих дітей та їхнім батькам потрібні такі установи.

Чому ні районна влада, ні керівники громад не спішать полегшувати життя дітей з особливими освітніми потребами, залишається загадкою.

Піднявши питання створення таких центрів, Андрій Присяжний отримав звичайнісіньку відписку з Борщівської міської ради, з якої не зрозуміло, коли буде створено такий центр і чи буде він створений взагалі.





Переглядів: 1293


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: