Головна » 2016 » Грудень » 1 » Чорний піар, або як тернопільські журналісти "оженили" борщівського "свободівця" і "приписали" кількох родичів іншим кандидатам

Чорний піар, або як тернопільські журналісти "оженили" борщівського "свободівця" і "приписали" кількох родичів іншим кандидатам

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2286
Незадовго до виборів, які в Борщівській об'єднаній громаді призначені на 11 грудня, деякі тернопільські ЗМІ ативізували свою діяльність з висвітлення виборчого процесу та передвиборчих подій в нашому місті, що дуже навіть позитивно для прогресивної громадськості. Особливо на цьому фоні вирізняються матеріали сайту "Терен", журналісти якого ледь не щодня пишуть щось цікаве про майбутні вибори і кандидатів. Найбільш інтригуючою статею стала вчорашня - «Сімейні підряди» заполонили списки кандидатів до міської ради на Тернопільщині.

Вчора, скажімо, багато хто з мешканців Борщева і одночасно кандидатів до міської ради довідався, що у нього появились новоспечені родичі з конкуруючих політсил. А діючому депутату міськради Миколі Саламасі взагалі "пощастило" вдруге одружитись. І все це не без допомоги тернопільських журналістів, які відверто злукавили, припустивши, що кандидат від ВО "Свобода" є чоловіком Саламахи Марії, яка балотується від партії Анатолія Гриценка.

Чи то спеціально, а можливо так зійшлись зорі на журналістському небосхилі, але в епілозі цієї статті репортер Оксана Бучко заявила, що "один-два «сімейних підряди» надбала чи не кожна партія. Лідирує у цьому питанні ВО «Свобода» , яка має чотири таких повтори прізвищ."

Буквально за кілька годин після цієї публікації, яка мала б на думку авторів вщент знищити репутацію кількох кандидатів, а можливо і всієї парторганізації, з офіційною заявою виступив штаб "Свободи", прокоментувавши усе наведене в матеріалах "Терену".

Свою позицію висловив керівник місцевої "Свободи" та представники штабу партії.

"ХТО ЛИЄ БРУД НА СВОБОДУ?

Памятаєте українське прислів’я про те, що робить кіт коли нічого робити? Оскільки нас можуть читати представники молодого покоління, не буду його тут наводити. Просто зверну увагу на такий собі помийний сайт жовтих тернопільських експрес-новин «Терен», котрий нещодавно отримав від певних політсил завдання очорнити Борщівську організацію ВО Свобода перед виборами до об’єднаної громади. Так от – завдання чітке є, мета – є, гроші – вже взяли (частково й пропили). А теми – нема. От і залишається анонімному писаці втупитись у стелю, після чого починається висмоктування з пальця «фактів». Так нещодавно, на вищезгаданому сайті з невеликим проміжком часу, практично одна за одною зявилося дві публікації, де нам пропонують локшину на вуха у вигляді компромату на ВО «Свобода». Мова йде про «Сімейні підряди» заполонили списки кандидатів до міської ради на Тернопільщині» та «Кандидати до Борщівської міської ради на Тернопільщині соромляться своїх партій (статистика)». Не буду перейматись наведенням тут посилання на інтернет-ресурси, кому цікаво – знайдете самостійно.

Не маючи можливості виявити за кандидатами від ВО Свобода хоча б чогось, що може нагадувати компромат, невідомий нам добродій береться за аналіз партійних списків і – о, яке неймовірне везіння! Саме у передвиборчому списку від ВО «Свобода» він знаходить чотирьох кандидатів, прізвища котрих зустрічаються і в списках від інших партій. На підставі цього робиться блискавичний висновок про наявність у ВО «Свобода» «сімейних підрядів».
Тому, щоб розвіяти будь-які сумніви, передвиборчий штаб Борщівської районної організації ВО «Свобода» дає короткі, але вичерпні роз’яснення:

1.Олександр Гаврилюк (кандидат від ВО «Свобода» у с.Слобідка-Мушкатівська) і Галина Гаврилюк-Щербань (кандидат від ВО «Свобода» м.Борщів, виборчий округ №3) не є родичами.

2.Біль Ірина (кандидат від ВО «Свобода» м.Борщів, виборчий округ №5) і Біль Ольга (кандидат від ВО «Батьківщина») не є родичами, а лише однофамільцями лише чисто з тої причини, що практично всі політично стурбовані лемки носять прізвище Біль. Ну або ж Русенко.

3.Саламаха Микола (кандидат від ВО «Свобода» м.Борщів, виборчий округ №14) і Саламаха Марія (кандидат від партії «Громадянська позиція») – тут все дуже цікаво. На підставі однакових прізвищ і більш-менш однакового віку кандидатів невідомий, але від того не менш геніяльний Шерлок Холмс дедуктивним методом «безпомилково» визначає, що вони є щасливим подружжям, оскільки проживають на спільній території – в населеному пункті Борщів. Окрім того, він ще, звичайно, й свічку тримав. Без додаткових пояснень зрозуміло, що все це звичайнісінька маячня.

4.Дутка Ольга (кандидат від ВО «Свобода» с.Мушкатівка) і Дутка Роман (Аграрна партія) не є родичами. Та власне, автор, втомившись від власного маразму, пише тут лише про однофамільців, правда чомусь в лапках, хоча потрібно без них. Очевидно, наступним нововведенням виборчого законодавства буде передбачено скасування права балотуватися у депутати будь-якого рівня будь-кому з однофамільців. Інакше, якщо наважишся йти в депутати, терміново доведеться міняти паспорт.

На цьому список «сімейних підрядів» ВО «Свобода» у автора вичерпується, мабуть по причині браку фантазії чи натхнення. Доведеться підказати йому, що є ще у нас кандидати Ярослав Галяс (ВО "Свобода" м.Борщів, виборчий округ №4) та Мирослава Галяс (Укроп). Як поєднати їх сімейними узами, залишаю на розсуд читачів.

Насправді, це все виглядало б досить смішно, якби не було так сумно. Сімейний підряд у ВО «Свобода» таки існує! Але ви шукаєте його не там, де треба, панове борзописці, бо очі вам позаростали. Виборчий список від ВО «Свобода» очолює Христина Яворська – дочка відомого волонтера, громадського і політичного діяча Володимира Яворського, котрий так рано і несподівано цього року пішов із життя. Незважаючи на молодий вік (24 роки), саме її районна організація висунула кандидатом на посаду голови Борщівської об’єднаної громади та довірила очолити виборчий список. Ми віримо, що саме вона буде тією людиною, котра гідно продовжить справу свого батька а нашого побратима Володимира Яворського.

Окремо хочеться сказати, щодо другої публікації де робиться аналіз передвиборчих списків на предмет партійності висунутих кандидатів. До честі автора, варто сказати, що аналіз виконаний досить професійно (очевидно, що статті були написані різними людьми), однак ми вважаємо дати за необхідне додаткові пояснення, зокрема щодо інформації, що у наших рядах сім безпартійних кандидатів - не все насправді так. Два з них є членами "Легіону "Свободи" - комбатантського об'єднання членів та прихильників ВО "Свобода". Це ветерани російсько-української війни, айдарівці Богдан Юрків і Микола Жук. Два кандидати є держслужбовцями - Ірина Біль і Уляна Вахула, які у зв’язку з Законом України «Про державну службу» не можуть бути членами партії, але поділяють її погляди і програму. Таким чином у лавах партії є не сім а, фактично, три безпартійних кандидати, які долучилися до ВО "Свобода" не так давно, адже кількість членів партії постійно зростає. Річ у тому, що районний провід ВО Свобода прийняв принципове рішення про мораторій на вступ до лав партії як мінімум за півроку до виборів, щоб туди не пройшли люди з кон’юнктурних мотивів (вже маємо гіркий досвід). Однак, наші кандидати заявили про бажання вступити до лав ВО "Свобода» після виборів, незалежно від їх результату.

Названі «факти» зайвий раз переконують, що проти Всеукраїнського об’єднання «Свобода» ведеться цілеспрямована кампанія «очорнювання» та оббріхування. Звичайно, це робиться тому, що наші опоненти, отримавши дані соцопитувань, передбачають нашу впевнену перемогу і свою неминучу поразку на цих виборах. Намагання протидіяти нам будь-якими нечесними й незаконними методами буде нами рішуче призупинятися. Залишаємо за собою право усі подібні інсинуації спростовувати публічно, на сторінках друкованих чи екранах електронних ЗМІ або в судовому порядку. Але можемо тільки здогадуватися, які чергові брудні наклепи будуть у різний спосіб поширені про нашу партію, фракцію в міській і районній раді чи кожного окремого депутата. На жаль, ми повинні констатувати той факт, що сучасна політична боротьба в Борщівському районі набирає рис не по-європейськи цивілізованих і демократичних (до чого ми всією державою останнім часом так прагнемо), а по-азійськи підступних і цинічних. Тому всіх учасників цього самого процесу категорично застерігаємо від застосування брудних політтехнологій у виборчих перегонах та закликаємо до порядності, виваженості та поміркованості.

Андрій РУСЕНКО
Голова Борщівської РО ВО «Свобода»"



Також на самому "Терені" появився коментар одного з головних героїв публікації - Миколи Саламахи.

"Шановні журналісти "Терену", я чудово розумію, що у нас настали виборчі перегони і всім кортить когось "оббілити" чи "очорнити", але хочу вас щиро попросити виправити брехливу, а може просто невірно подану вам інформацію, яку ви оприлюднили на своєму сайті. Сьогодні ви написали, що я, будучи кандидатом від "Свободи", маю дружину Саламаху Марію з партії "Громадянська позиція". Прошу вас виправити або видалити завідомо неправдиву інформацію і одночасно з цим хочу довести, що у мене дійсно є дружина, як це не дивно в мої 29 років, і навіть є дитина, що також рідкість в такому віці (вибачте за сарказм)...але мою другу половинку звуть Саламаха Оксана Василівна, вона 1989 року народження і уже більше двох років перебуває в декреті. Окрім цього, вона не є і ніколи не була членом жодної політичної партії, ніколи не балотувалась і певне ніколи не схоче балотуватись в депутати, як і не бере участі в цих перегонах, хоча голосувати точно піде. Також хочу вас проінформувати, що жоден з моїх родичів: ні діти, ні внуки, ні брати з сестрами, ні тітки з дядьками, ні бабусі з дідусями участі в цих виборах не приймають. Можливо для вас це стане новинкою, однак така вона правда і прошу відреагувати на неї.", - написав кандидат в депутати.



Переглядів: 2286


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: