Головна » 2020 » Березень » 19 » Чортківська райрада виділила на боротьбу з коронавірусом жалюгідних 70 тисяч гривень

Чортківська райрада виділила на боротьбу з коронавірусом жалюгідних 70 тисяч гривень

08.05.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1433
17 березня відбулась сесія Тернопільської обласної ради, під час якої обласні депутати прийняли рішення про виділення на купівлю обладнання для боротьби із коронавірусом та інші нагальні потреби 27 мільйонів гривень з обласного бюджету.

Усі депутати були одностайними – оснащувати лікарні потрібно терміново. Так само не можна відкладати закупівлю засобів захисту для лікарів і приймати суворі заходи для максимального захисту краян. Відповідно, витрати мають лягти на всі місцеві бюджети без винятку.

Частина районів, до речі, гроші вже виділила, а решта – ані копійки.

Але, що не може не бентежити, що Чортківська районна рада, яка незважаючи на той факт, що невдовзі саме Чортківська районна лікарня має стати центром госпітального округу, виділила найменшу суму серед інших районів для боротьби з коронавірусом і забезпечення потреб медиків.

Чортківська райрада виділила 70 тисяч, Кременецька – 100, Козівська – 120 тисяч, каже очільник Тернопілля Віктор Овчарук. – Шумська планує виділити 196 тисяч, а Бучацька – 80. Підгаєцька райрада передбачила 200 тисяч, Тернопільський район – 250 тисяч, а Борщівський – 660. Це інформація, яку я маю зараз.

Невже в бюджеті одного з найбільших районів області, в якому офіційно проживає майже 70 тисяч мешканців, не знайшлось коштів на боротьбу з страшною недугою. А можливо керівник райради Віктор Шепета вирішив, що гроші потрібно виділяти за принципом: 1 гривня на одного мешканця району?

Дивно, але в сусідньому Борщівському районі спромоглись виділити на аналогічні заходи та потреби цілих 660 тисяч гривень, щоб додатково придбати 2 апарати штучної вентиляції легень для місцевої лікарні, а в Підгаєцькому районі, у якому проживає лишень 18 тисяч мешканців, запланували виділити 200 тисяч гривень.
Переглядів: 1433


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: