Головна » 2019 » Грудень » 6 » Давні борщівські сорочки експонуються у Тернопільській обласній бібліотеці

Давні борщівські сорочки експонуються у Тернопільській обласній бібліотеці

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 609
У тернопільській обласній бібліотеці для молоді відбулась арт-зустріч «Я вірю в Україну» з приватним колекціонером Вірою Матковською. Вона зуміла зібрати унікальні зразки жіночих та чоловічих вишитих сорочок майже з кожного села Борщівського краю.

Віра Григорівна розповідала студентам Тернопільського медичного коледжу про історію борівської сорочки, легенди, якими оповита саме ця вишивка, яка зберегла і несе в собі багатовікову культуру.

На зустріч з Вірою Матковською завітала і її однодумниця Руслана Стасишин. Їх поєднала любов до української вишивки та спільні мистецькі проекти. Руслана розповіла, що у Віри Григорівни є давня мрія - створити вперше в історії України музей-студію борщівської вишивки, де діяли б виставковий зал та майстерня для всіх охочих оволодіти традиційними прийомами мистецтва вишивки.

Колекціонери роблять не менше роботи, аніж офіційні інституції для збереження української минувщини. Їх зібрання повні і надзвичайно цікаві. Чоловічі та жіночі сорочки, горсики, намиста із приватної колекції Віри Матковської експонуватимуться у бібліотеці на увесь період новорічно-різдвяних свят.

Переглядів: 609


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: