Головна » 2020 » Лютий » 4 » Де шуміла вода, там вже мертва тиша: як на Борщівщині знищують річку і чому мовчить влада?

Де шуміла вода, там вже мертва тиша: як на Борщівщині знищують річку і чому мовчить влада?

27.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 3010
Громадські активісти та екологи неодноразово звертались у різні органи та інстанції, намагаючись попередити знищення колись повноводної річки Збруч, на якій хитрі та грошовиті ділки встигли облаштувати уже кілька ГЕСів.

Не відкрию секрет Полішинеля, якщо скажу, що усе це не могло б статись апріорі без підтримки чи мовчазної згоди місцевих можновладців, керівників екологічного відомства та дозвільних служб краю. Адже таке зухвале знищення довкілля, яким займаються приватні фірми на теренах нашого краю, банально неможливе без підтримки у владних кабінетах.

Шокуюче відео, на якому чудово видно, як важка техніка перерила русло річки Збруч поблизу селища Скала-Подільська, наштовхує на думку, що за кілька років Збруч перетвориться у звичайне болото. Але за цей час представники фірми ТзОВ "Сібекс", які володіють гідротехнічними спорудами, а також ті, хто покриває усе це беззаконня, стануть дуже заможними людьми.

Жаль тільки, що самі скалечани та мешканці нашого краю будуть лишень мовчазними свідками зникнення колись прекрасної ріки.


Переглядів: 3010


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: