Головна » 2019 » Лютий » 20 » День Героїв Небесної Сотні. В Борщеві вшанували загиблих Героїв

День Героїв Небесної Сотні. В Борщеві вшанували загиблих Героїв

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 979
В ці дні, п’ять років тому, під час Революції Гідності, протистояння між українським народом і тодішнім режимом Януковича сягнуло свого апогею. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану. В ці дні на Майдані відбувалося прощання із загиблими протестувальниками, яких в жалобних промовах назвали «Небесною сотнею». Увесь цей час над Майданом лунала скорботна пісня «Плине кача», яка стала українським народним реквіємом.



Сумний список Небесної Сотні відкрився 22 січня 2014 року, коли від вогнепальних поранень під час запеклої боротьби з режимом у центрі столиці загинули активісти Майдану Сергій Нігоян та Михайло Жизневський. Того ж дня в лісі під Києвом було знайдено тіло зі слідами тортур активіста Юрія Вербицького. До 18 лютого 2014 року вже налічувалось 9 загиблих. З 18 по 21 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 84 особи, після 21 лютого – ще 18.

Герої Небесної Сотні стали для всієї України не лише символом жертовності, героїзму та патріотизму, але і джерелом натхнення для наших героїчних воїнів, які гідно продовжують справу Героїв Небесної Сотні, захищають наше з вами право на вільне життя.

Схилімо голови перед тими, хто поклав своє життя заради майбутнього України.

Переглядів: 979


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: