Головна » 2021 » Січень » 12 » Десятки тисяч гривень втратили жителі Борщівщини, довірившись інтернет-шахраям

Десятки тисяч гривень втратили жителі Борщівщини, довірившись інтернет-шахраям

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1935
Покупки в мережі – Інтернет закінчилися для жителів району відкритими кримінальними провадженнями, повідомляють співробітники поліції Борщівщини.

Понад 26 000 гривень незаконно привласнили невідомі особи в жителів району.

Зловмисники обшахраювали громадян на сайтах – оголошень.

Двоє потерпілих купували товар в Інтернеті. Вони знайшли дописи про з актуальною для них інформацією про продаж різноманітного товару. Продавці просили здійснити повну передоплату, після чого жителі краю мали отримати бажане майно. Однак як тільки кошти надходити на рахунки аферистів вони зникали, вимикали телефони й видаляли дописи. Житель району купував косметичний набір вартістю 7000 гривень, а ще один потерпілий мобільний телефон, який аферист оцінив в 15000 гривень.

Ще одна потерпіла продавала жіночі черевики. До неї зателефонував невідомий й запевнив, що його зацікавив товар. Після цього він скинув жінці посилання для заповнення банківських даних власниці карткового рахунку, аби кошти надійшли на її рахунок. Потерпіла сама не зрозуміла того, як допомогла невідомим спустошити її електронний гаманець на 4425гривень.

Відомості про події правоохоронці внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці наголошують громадянам, не вірити розміщеній в мережі – Інтернет інформації про продаж або купівлю різного роду товару. Завжди необхідно здійснювати покупки на перевірених інтернет - платформах.

Саме через свою безпечність жителі району потрапляють на гачок шахраїв і втрачають власні заощадження.

Вберегтися від шахрайства можна, дотримуючись кількох простих правил:
• Завжди перевіряйте інформацію про покупця/продавця. Простий спосіб - ввести дані і номери телефонів в рядок пошуку в будь-якому пошуковому ресурсі і перевірити, чи є відгуки в мережі.
• Ні в якому разі не повідомляйте стороннім особам дані своїх карток (паролі, дані з SMS-повідомлень, які приходять на ваш номер).
• Не розголошуйте реквізити картки.
• Вас просять провести будь-які дії з карткою в банкоматі, щоб підтвердити зарахування коштів? Не піддавайтеся на вмовляння!
• Не відправляйте передоплату, не перевіривши дату реєстрації аккаунта на ресурсі.
• Обов'язково перевіряйте номер телефону. Зазначений в оголошенні може відрізнятися від того, з якого вам будуть передзвонювати.
Переглядів: 1935


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: