Головна » 2017 » Жовтень » 15 » Дев’ята сесія Борщівської міської ради: земля "корейцям" та сварка через гроші на культуру

Дев’ята сесія Борщівської міської ради: земля "корейцям" та сварка через гроші на культуру

18.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2513
Чергова сесія Борщівської міської ради виявилась значно спокійнішою, ніж попередні засідання депутатів. Мабуть керівництво міста винесло деякі уроки зі своїх попередніх дій і вирішило не загострювати і без того складну ситуацію, а тому обійшлось без "паркетників з Тернополя" та інших сюрпризів.

Найбільш обговорюваними виявилось лишень декілька питань порядку денного: питання виділення 200 тисяч гривень на культуру Борщівського краю та розроблення детального плану території для будівництва сонячної електростанції.

І так, почнемо з культури...

На засіданні бюджетної комісії депутати підтримали пропозицію керівника районної культури і за сумісництвом депутата міської ради Ульяни Пасічник про виділення 200 тисяч гривень, а тому жодних серйозних проблем не могло б бути, якби не протилежна позиція керівників міської ради, які під час сесії вирішили не стільки переламати ситуацію з виділенням коштів, як продемонструвати свою незгоду з пропозицію очільниці відділу культури і позицією керівництва РДА. Усе зводилось до того, що Борщівська ОТГ не повинна фінансувати районну культуру. Цю позицію вирішили підтримати і найпалкіші старости сіл, які входять до громади.



В словесну перепалку навіть втягнули голову райдержадміністрації Людмилу Юзьків, яка спокійно і виважено парирувала беззмістовні нападки своїх візаві. Зі сторони усе це виглядало смішно і навіть дивно, адже відмовляючись виділяти кошти на фінансування культури, депутати не враховують, що більшість культурних заходів, які організовують представники РДА, проходять в самому Борщеві і відбуваються на доволі високому рівні. Адже і Всеукраїнський фестиваль "Борщівська вишиванка", і вчорашня піша хода з вшануванням вояків УПА організовані саме відділом культури райдержадміністрації, а участь в них беруть найкращі колективи з усього району.



Та й відмовляючись виділяти кошти, які підуть і на заробітню плату працівникам, службовці міської ради Борщева і окремі депутати мабуть забули, що, наприклад, всі працівники районного будинку культури є жителями саме Борщева, а не ефемерної районної культури.
Схоже не відома ця інформація і старості села Стрілківці Івану Стефанишину, який відверто обюрюється виділенням коштів з бюджету Борщівської ОТГ. У свої 24 роки Іван Стефанишин мабуть вважає, що потрібно діяти більш радикально і ставити питання руба, забуваючи, що за кожним рішенням стоять людські долі і матеріальне благополуччя тих, хто творить і радує нас своїми виступами уже не одне десятиліття, у кого є сім'ї та діти.

Уся ця дискусія могла б закінчитись доволі сумно, але, схоже на те, що представниці "Радикальної партії Ляшка" Уляні Пасічник та Ярославу Козію, який вступився за свою шефиню, коли Людмила Юзьків уже збиралась покинути сесійний зал, вдалось переконати навіть опонентів і в кінцевому результаті питання виділення коштів було проголосоване.

Перейдемо до сонячної енергетики...

Тільки но питання розроблення детального плану території для будівництва сонячної електростанції появилось у порядку денному на офіційному порталі міської ради, стало зрозуміло, що депутати без вагань проголосують за інвестиційний проект, тим більше, що до цього перед ними встиг виступити цей самий інвестор, якщо його так можна назвати, з далекої Кореї Чен Хен. Але згодом, коли розпочалась сесія і до мікрофона підійшов депутат міської ради Микола Саламаха на поверхню випливло дуже багато цікавої і навіть скандальної інформації.



Представник "Свободи" обрилюднив результати розслідування тернопільського "Автомайдану", з якого випливає, що головними бенефіціарами і засновниками загадкових компаній ТОВ "ПІ ЕН ЕЙЧ УКРАЇНА" та ТОВ "ПІ ЕН ЕЙЧ ТЕРНОПІЛЬ" є родичка народного депутата від "Блоку Петра Порошенка", а саме дружина народного обранця Ігора Побера Дар'я Сергіївна, а також його помічник Цибульський Андрій Костянтинович. Якщо враховувати, що раніше "інвестори" говорили про 20 мільйонів доларів інвестицій, виникає дуже багато запитань стосовно походження цих коштів і звідкіля взагалі у народного депутата та його близьких можуть бути такі величезні гроші.



Коментуючи подальше голосування, "свободівець" заявив, що їх партія не збирається підтримувати це питання, розуміючи, що з такими "інвесторами" не варто зв'язуватись і сподіватись на їх чесність у подальшому не доводиться.



Між іншим, нещодавно в Борщеві за адресою вул. Степана Бандери, будинок 146, корпус Г, квартира 13 було зареєстроване підприємство "ПІ ЕН ЕЙЧ ЕНЕРДЖІ". Керівником підприємства значиться уже згадуваний помічник нардепа від партії Петра Порошенка Цибульський А.К, а серед кінцевих бенефеціарів є такий собі Кисляченко Петро Володимирович з селища Козова Тернопільської області, який минулого місяця потрапив в інформаційний скандал із виділенням земельної ділянки поблизу Зборова.

Як пише видання "Про.Все", земельна ділянка, на яку претендував гр. Кисляченко П. В., знаходиться на території поля Зборівської битви 1649 року (бої першої половини дня 15 серпня 1649 року, коли козацька і татарська кіннота атакувала тили польського війська), біля Козацької могили, де поховали загиблих в цьому місці козаків.

В кінцевому результаті рішення, за яке не голосували самі "свободівці", один з депутатів партії "БПП" та представниця "УКРОПу", таки було прийняте і уже невдовзі в Україні можуть з'явитися "сонячні олігархи" з пропискою у стінах Верховної Ради.
Переглядів: 2513


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: