Головна » 2020 » Серпень » 14 » Дитячі табори Борщівщини будуть приймати відпочивальників?

Дитячі табори Борщівщини будуть приймати відпочивальників?

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1356
В умовах послабленого карантину на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 представник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області в складі робочої групи, створеної розпорядженням голови облдержадміністрації №302/01.02-01 від 21.05.2020 р. «Про робочу групу з питань оздоровлення та відпочинку дітей» провіві об’їзд дитячих стаціонарних оздоровчих закладів області, які виявили бажання працювати в умовах карантину на гостру респіраторну хворобу COVID-19. Йдеться про ОК «Лісовий» (с. Скоморохи, Бучацького району) та «Збруч» (смт. Скала Подільська, Борщівського району), ДОЗ «Лісова пісня» (м. Борщів) та «Барвінок» (х. Манюки, Зборівського району).

При проведенні обстеження закладів оздоровлення та відпочинку вивчалось виконання вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 30.07.2020 р. №43 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину у зв’язку з поширеннях коронавірусної хвороби (COVID-19)», а саме: проектна потужність закладів, за умови забезпечення дистанції в спальних кімнатах між ліжками не менше 1,5 метри та з розрахунку 5 квадратних метрів на одну дитину; забезпечення таборів засобами індивідуального захисту з розрахунку на кількість працюючих та за умови їх заміни кожних 3 години; наявність спиртовмісних антисептиків, миючих та дезинфікуючих засобів, паперових рушників; облаштування ізоляторів для ізоляції осіб з ознаками захворювань, тощо. Окрім цього, наголошувалось стосовно необхідності проведення навчань персоналу правилам використання засобів індивідуального захисту, їх утилізації. За результатами обстеження можна зробити висновок, що підготовчі роботи в оздоровчих закладах на стадії завершення.

Працівники Тернопільської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби провели відбір взірців води питної на дослідження за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками та заміри радіаційного фону.

За умови виконання певного обсягу робіт та наданих пропозицій і, власне, щодо виконання постанови Головного державного санітарного лікаря України від 30.07.2020 р. №43 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину у зв’язку з поширеннях коронавірусної хвороби (COVID-19)», членами робочої групи при РДА, за участю представника територіального управління Держпродспоживслужби буде прийматись рішення щодо можливості підписання актів прийомки закладів до оздоровчого сезону.

Переглядів: 1356


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: