Головна » 2020 » Березень » 17 » До кінця травня підприємці звільняються від основних штрафів та пені

До кінця травня підприємці звільняються від основних штрафів та пені

27.07.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1202
До кінця травня бізнес звільняється від основних штрафів та пені.

Верховна Рада прийняла у цілому законопроєкт №3220 щодо підтримки підприємців у період карантину.

Згідно з документом, з 1 березня до 30 квітня буде звільнено від сплати ЄСВ (єдиного соціального внеску) всіх фізичних осіб-підприємців (ФОП) та тих, хто займається незалежною професійною діяльністю. Також на цей період буде скасовано штрафи та пеню за несвоєчасну або неповну сплату ЄСВ, а також несвоєчасне подання звітності по ЄСВ.

З 1 березня до 31 травня бізнес звільняється від основних штрафів та пені за порушення податкового законодавства. Ця норма не буде стосуватися порушень по сплаті ПДВ (податку на додану вартість), акцизів та ренти.

На три місяці буде відтерміновано обов’язкове введення РРО (касові аппарати або фіскальні реєстратори) для всіх категорій «спрощенців».

До 31 травня запроваджено тимчасовий мораторій на нові документальні та фактичні податкові перевірки та продовження початих.

Крім того, громадян буде звільнено від штрафів та пені за прострочення виплат за споживчими кредитами з 1 березня по 30 квітня. Ті, хто захворів на коронавірус чи перебуває на самоізоляції, отримають допомогу.
Переглядів: 1202


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: