Головна » 2021 » Серпень » 18 » Дороги Борщівщини та газову мережу громадам: обласні депутати підтримали петиції краян

Дороги Борщівщини та газову мережу громадам: обласні депутати підтримали петиції краян

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1983
На сьогоднішній сесії Тернопільської обласної ради керівництвом та депутатами було розглянуто дві петиції: «Поверніть газові мережі громаді» та «Капітальний ремонт доріг Борщівщини (сполучення найвідоміших печер та Дністровського каньйону)»

Петиції, які запропонували на розгляд депутатів, отримали більше 500 голосів краян, завдяки чому і став можливим їх розгляд.

За петицію "Капітальний ремонт доріг Борщівщини", автором якої є Савечко Павло Михайлович і яка набрала 517 голосів з 500 необхідних, проголосувало 49 депутатів Тернопільської обласної ради.

Електронну петицію "Поверніть газові мережі громаді", ініціатором якої є Гасай Надія Ярославівна і за яку проголосувало 567 краян, підтримало 48 депутатів обласної ради.

«Передача газорозподільчих мереж у комунальну власність стане запобіжником необґрунтованого підняття тарифів на розподіл природнього газу. Саме передача газорозподільчих мереж у комунальну власність стане важелем, який дозволить громаді контролювати монополіста, в користування (розпорядження) якого передані газорозподільчі мережі. Передача газорозподільчих мереж у комунальну власність територіальної громади також дозволить збільшити надходження до місцевого бюджету, а відтак — забезпечити, зокрема, додаткові механізми захисту малозабезпечених верств населення (сиріт, пенсіонерів, інвалідів та інших наших громадян)», — зазначає ініціатор петиції Гасай Надія.

"Асфальтобетонне покриття окремих доріг місцевого значення перебуває у вкрай незадовільному стані, що негативно впливає на: - економічний розвиток населених пунктів та процес залучення інвестицій; - створення нових робочих місць та надходжень до місцевого бюджету; - розвиток туризму та агропромислового сектору; - отримання населенням соціальних, юридичних, банківських, освітніх та медичних послуг; - оперативне реагування екстрених служб; - функціонування громадського, службового та приватного транспорту, тощо. ", — йдеться у петиції Савечка Павла.

Переглядів: 1983


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: