Головна » 2018 » Червень » 22 » "Дорогі" підприємці. Борщівські депутати готові вичавити з підприємців останні соки?

"Дорогі" підприємці. Борщівські депутати готові вичавити з підприємців останні соки?

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2118
Сьогодні, 22 червня, відбулась позачергова сесія, на якій борщівські депутати мусили б прийняти рішення стосовно оподаткування різних прошарків населення, підприємців та фізичних осіб, а точніше їхньої нерухомості.

На сесію міський голова Іван Кобилянський вирішив винести лишень одне питання - "Про встановлення місцевих податків і зборів", яке депутати мали б розглянути за якихось 20 хвилин та розбігтись у власних справах. Вони дійсно розбіглись, щоб зібратись за кілька днів, адже жодного рішення так і не прийняли.

Каменем спотикання стало питання зниження податку для місцевих підприємців, внесене депутатами від "Свободи".

За словами Христини Яворської, фракція націоналістів пропонувала знизити ставку податку, адже, по-перше, це і так найбільш оподаткована частина малого бізнесу, а, по-друге, постійне зростання податкового тиску на дрібних підприємців протягом останніх трьох років сприяє тільки тінізації бізнесу.

Керівництво міської ради намагалось переконати присутніх депутатів, що зниження податків - хибний крок, тим більше, що держава перекидає на місця не тільки нові повноваження, а й зобов'язання. Тільки відсутність великої кількості депутатів, які проігнорували сесію, була явно не на їхню користь.

Заручившись підтримкою лідера місцевого "Народного контролю", який також виступав проти підвищення ставок податків, борщівські "свободівці" двічі вимагали знизити податкове навантаження на тих, хто і без того сьогодні виживає і хто лишень за крок від закриття бізнесу. Але влада Борщева вирішила піти давно проторованим шляхом і замість того, щоб створювати нові робочі місця чи шукати інвесторів, вкотре джерела поповнення бюджету намагається знайти в кишенях дрібних та середніх підприємців.

Зрозумівши, що поступатись у цьому питанні депутати "Свободи" не збираються, Іван Кобилянський закрив сесію, пообіцявши зібрати депутатів за кілька днів.
Переглядів: 2118


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: